четвер, 11 червня 2009 09:22

"Шахтар" і "Барселона" розіграють 4,5 млн євро

"Шахтар" і "Барселона" розіграють 4,5 млн євро

Гендиректор ФК "Шахтар" Сергій Палкін, генеральний секретар Олександр Черкасов та його заступник Сергій Бурлака, начальник служби безпеки Олексій Алексєєв та комерційний директор "Донбас-Арени" Дмитро Кириленко протягом двох днів брали участь у нараді, присвяченій майбутньому матчу "гірників" з іспанською "Барселоною" на Суперкубок УЄФА. Подія відбувалася в готелі "Ермітаж" у Монако 9 та 10 червня. Отже, про що ж йшлося на цій нараді.

З візами проблем не буде

Організаційний комітет виділив для "Шахтаря" більше двох тисяч квитків на Суперкубок УЄФА номіналом 40 і 70 євро. За потреби до 3 липня донеччани можуть дозамовити додаткову партію квитків. До речі, вже на початку наступного місяця офіційний сайт УЄФА розпочне продаж перепусток до стадіону "Луї Доз"єм" за допомогою Інтернету. До кас РСК "Олімпійський" квитки на Суперкубок надійдуть напередодні гри.

Що стосується віз, то з боку "Шахтаря" прозвучало побажання, щоб УЄФА та футбольний клуб "Монако" клопоталися перед французьким МІС про можливість полегшеної схеми отримання Шенгенських віз для українських вболівальників. Організатори пообіцяли докласти максимум зусиль для цього і запевнили, що наявність квитка на матч, авіаквитка в обидва боки та бронювання готелю будуть стовідсотковою гарантією того, що людині не буде відмовлено у візі.

Ніякого алкоголю

Значної ваги учасники наради надали питанням безпеки. Повітряними воротами Монако є аеропорт Ніци, який працюватиме 24 години на добу. Трансфер вболівальників із Ніци до Монако мають організувати туристичні компанії. Безпеку вболівальників футболу забезпечуватимуть монегаски кількостю 140 осіб, а також 40 французьких полісменів. До того ж буде обмежений або заборонений продаж алкоголю в Монако та на прилеглій французькій території – за півдня до матчу.

До стадіону вболівальники "Шахтаря" зможуть дістатися за спеціальними вказівниками. Для тих хто поїде до Монако на особистому транспорті, на під"їздах до арени передбачені спеціальні автостоянки по 2 євро.

"Порт Палас" для "Шахтаря"

З 17 по 21 серпня "Шахтар" та "Барселона" у себе вдома проведуть дні відкриті для преси – за участі головних тренерів та футболістів. А безпосередньо перед грою – вже в Монако – наставники команд поспілкуються із журналістами і проведуть відкриті тренування за наступним графіком: "Шахтар" випробуватиме поле "Луї Доз"єм" 27 серпня з 20:00 до 21:00, "Барселона" - з 21:15 до 22:15 за київським часом. За два дні до гри Комітет арбітрів УЄФА призначить суддівську бригаду для зустрічі "гірників" з каталонцями.

"Шахтар" зупиниться в готелі "Порт Палас", розташованому в порті Монте-Карло. "Барселону" прийматиме готель "Ермітаж". Безпосередньо перед Суперкубком у Монако відбудуться ще дві організаційні наради за участі впорядників турніру, представників "Шахтаря" та "Барселони", а також усіх служб, які братимуть участь у проведенні матчу.

Матч на Суперкубок УЄФА почнеться о 21:45, стадіон відкриється о 19:30. Відповідно до регламенту, команди прибудуть до арени за півтори години до початку матчу. Для вболівальників з 20:00 проводитиметься розважальна програма. З 21:00 до 21:30 футболісти обох команд проведуть розминку, а о 21:30 відбудеться церемонія відкриття матчу.

Два місяці на знайомство з м"ячем

Згідно регламенту турніру, переможець Ліги чемпіонів автоматично стає номінальним господарем поля в матчі на Суперкубок УЄФА. Організатори запропонували "Шахтарю" зіграти в резервній формі (білі футболки, білі труси та білі гетри), а "Барселоні" в традиційних гранатово – синіх кольорах. Проте, це питання залишається відкритим і остаточно вирішиться на передматчевій організаційній нараді.

Команди гратимуть ексклюзивним м"ячем фірми "Адідас" із логотипом Суперкубку УЄФА, із зазначенням дати та місця проведення матчу. Подібний текст також буде нанесений на футболки та голкіперські светри "Шахтаря". До кінця червня "суперкубкові" м"ячі надійдуть в розташування "гірників". Отже, команда матиме змогу до них звикнути.

Справи фінансові

Якщо в березні, за інформацією УЄФА, переможець матчу мав би отримати 1,8, а переможений – 1,2 млн євро, то на сьогодні фінансові умови змінилися. Переможець матчу Суперкубку УЄФА отримає 2,5 млн євро, а переможений – 2 млн євро.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" і "Барселона" розіграють 4,5 млн євро ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути