четвер, 18 червня 2009 10:51

"Радий був би мати Шевченка у складі" - Газзаєв

"Радий був би мати Шевченка у складі" - Газзаєв

На зустріч з журналістами Валерій Георгійович приїхав прямо від лікарів, з якими консультувався з приводу перелому носа, отриманого в добродійному матчі з політиками і артистами у минулу п"ятницю. Природно, бесіда почалася з питання про здоров"я.

- Головне, перелом вийшов без зсуву, - повідомив Валерій Георгійович. - Вправили, як треба. До речі, можна сказати, це моя найсерйозніша травма у футболі. Завжди співчував своїм футболістам, якщо вони отримували такі пошкодження - тим же братам Березуцьким. Тепер сам побував у такій ситуації.

- ЦСКА виграв Кубок Росії, шлях за яким починав ще під вашим керівництвом. Вам медаль за це досягнення буде?

- Якщо буде - отримаю. Але коли - не знаю. Зараз просто немає часу.

- Встигли вивчити гравців, з якими вам доведеться працювати у київському "Динамо"?

- Встиг. Окрім трьох матчів, на яких я був особисто, вивчив купу DVD з іграми киян. Днями, наприклад, ще раз переглянув осінній поєдинок киян з "Арсеналом" у Лізі чемпіонів. Плюс вичерпну інформацію по складу мені надав Юрій Сьомін.

- Сьомін зараз очолив "Локомотив". Малхаз Асатіані, якого цей клуб віддавав в оренду до Києва, повернеться в "Динамо" або залишиться в Москві?

- Можу точно сказати: у "Динамо" його не буде.

- Склад киян потребує зміцнення?

- Доукомлектація необхідне. Дві-три позиції вимагають підсилення. Не тому, що в "Динамо" не вистачає кваліфікованих виконавців, а через велику кількість травм. Правий півзахисник Гусєв тільки-тільки відновився після розриву хрестоподібних зв"язок. Ті ж травми у центральних захисників Діакате і Михалика - перший приступить до тренувань у серпні-вересні, другий, мабуть, у жовтні.

Ще один захисник - Несмачний - через вивих плеча почне тренуватися тільки на початку липня. Як бачите, є проблеми в обороні. Їх насамперед і треба вирішити. Думаю, питання виясниться протягом декількох днів. У нас вже визначене коло кандидатів. Ведуться переговори.

- Можливо, що в "Динамо" перейде Олексій Березуцький, який зараз не грає у ЦСКА?

- Мені подобаються багато футболістів, з якими я працював в армійському клубі. Але запрошувати Олексія Березуцького в "Динамо", мені здається, було б некоректно.

- Дзагоєв перестав потрапляти в основний склад ЦСКА. Може, він став жертвою так званого "синдрому другого року"?

- Я не знаю такого синдрому. Він виходить в одному випадку - коли гравця не випускають на поле. І у будь-якому випадку з ним хоч би розмовляють. Без цього футболіст може зупинитися у рості. Пам"ятаєте, скільки критики на початку кар"єри випало на тих же Березуцьких. Я розмовляв з ними, переконував, закликав не звертати уваги на розмови. І вони виросли у гравців, без яких важко уявити не тільки клуб, але і збірну.

- Не хочете взяти Дзагоєва в оренду до Києва?

- Це неможливо.

- Йдучи з ЦСКА, ви говорили, що залишили Зіко команду у золотій обгортці. А в якій обгортці вам залишив "Динамо" Юрій Сьомін?

- Можу сказати, що це дуже хороша команда, вона провела блискучий сезон. Юрій Павлович - справжній професіонал. Йдучи, він відповів на всі мої питання. Я отримав інформацію і по кожному гравцеві окремо, і по клубу в цілому. Знаю сильні і слабкі місця. При цьому у кожного тренера свій підхід і, звичайно, "Динамо" чекають певні зміни.

- А з іншим вашим попередником на тренерському містку київського "Динамо", великим Валерієм Лобановським, ви часто перетиналися?

- Як тренер - тільки одного разу. Це було в міжсезоння, коли "Динамо" готувалося до гри проти "Реала" у Лізі чемпіонів. Я тоді тренував "Аланію". А коли я був гравцем ми перетиналися і в чемпіонаті, і в матчах за збірну. Під його керівництвом я грав на "Парк де Пренс" проти збірної Франції, коли там виступали такі зірки як Платіні, Тігана, Жиресс.

- Чи можливе повернення в київський клуб Андрія Шевченка?

- Все можливо. Він великий гравець і я б вважав великим успіхом мати у складі такого нападаючого.

За матеріалами "Радянський спорт", "Комсомольська правда", "Террикон"

Зараз ви читаєте новину «"Радий був би мати Шевченка у складі" - Газзаєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути