вівторок, 16 червня 2009 15:33

"Без мого дозволу "Динамо" нікого не купить" - Газзаєв

"Без мого дозволу "Динамо" нікого не купить" - Газзаєв

Головний тренер київського "Динамо" Валерій Газзаєв у програмі "Тиждень спорту" розповів про свої плани і завдання у новому клубі, відзначив хорошу роботу Гуса Хіддінка із збірною Росії, поміркував про гламур у футболі і сказав слова підтримки в адресу півзахисника "Рубіна" Петра Бистрова.

- У матчі "Під прапором добра" ви забили шикарний гол, але потім трапився нещасний випадок - депутат Малишкін потрапив вам у ніс, були навіть підозри на перелом. Як зараз ваше самопочуття?

- Нічого страшного не трапилося, футбол - контактний вид спорту і різні травми - його невід"ємна частина. Подивиться, як часто гравці в сучасному футболі пропускають матчі через отримані на полі пошкоджень.

- Коли відправляєтеся до Києва?

- 21 червня. Там ми проведемо організаційні збори, футболісти пройдуть медобстеження. Потім 24 червня вилітаємо на збір до Австрії, де пробудемо до 7 липня.

- Не страшно було братися до роботи з "Динамо", та ще і після Юрія Сьоміна, при якому біло-блакитні провели прекрасний сезон, - вийшли у півфінал Кубка УЄФА і виграли першість країни?

- Страху немає, є відчуття відповідальності. Перед командою стоять високі завдання, які треба вирішувати. Такий клуб, як "Динамо", у всіх турнірах повинен досягати перемог, у тому числі і на міжнародній арені. Вдячний Юрієві Павловичу, що він залишив мені хорошу команду.

На даний момент головна проблема "Динамо" - велика кількість травмованих, причому більшість гравців вибули на тривалий термін. Але по ходу сезону вони поступово повертатимуться у стрій.

- Як оціните рівень чемпіонату України в порівнянні з російським?

- Середній рівень, вищий, звичайно, в Росії. Проте український чемпіонат в минулому сезоні зробив великий крок вперед. Все-таки вихід "Шахтаря" і "Динамо" у півфіналі Кубка УЄФА - непересічна подія.

- Давайте поговоримо про збірну Росії, яка в Хельсінкі здобула переконливу перемогу над Фінляндією у відбірному турнірі ЧС-2010.

- Тішить, що збірна прогресує. У нашій країні виросло нове покоління гравців, у яких інша психологія в порівнянні з тими, хто застав Радянський Союз, вони більше не комплексують перед грандами. Не можна не відзначити і роботу Гуса Хіддінка, під керівництвом якого команда досягла серйозних успіхів. Чи варто мені чомусь повчитися у Хіддінка?

Тренер постійно повинен шукати щось нове. Той, хто топчеться на місці, ніколи не дасть результат. Проте ідеалізувати роботу Хіддінка теж не варто. Нашій команді є, куди рости. Потрібно пробиватися на чемпіонат світу і прагнути виступити там краще, ніж на Євро-2008, у жодному випадку не заспокоюватися на досягнутому.

- Припустимо, ви переможете з київським "Динамо" в Лізі чемпіонів. Захочете потім знов очолити збірну Росії?

- Все можливо. Але поки мої найближчі плани пов"язані виключно з "Динамо". Контракт з киянами уклав на три роки і маю намір відпрацювати його до кінця. Братиму активну участь у трансферній політиці клубу, без мого відома жоден гравець в команді не з"явиться. Чи є конкретна сума, якою зможу оперувати?

Розумієте, щоб вирішувати серйозні завдання, потрібні солідні інвестиції в команду. Але це не означає, що потрібно платити нечувані гроші за того або іншого гравця, іноді краще узяти за невелику суму молодого футболіста, який прогресуватиме. А зірки калібру Кака і Роналду не поїдуть в чемпіонат України або Росії.

- Раз вже заговорили про Роналду, як ви ставитеся до гламуру у футболі? Збираєтеся, наприклад, в Києві ходити по нічних клубах, як це роблять багато гравців?

- Я людина сімейна і по клубах не ходжу. Але нічого проти того, щоб це робили футболісти, не маю. Якщо походи в клуби і гламурний спосіб життя не заважають їм нормально грати футбол - що ж, я тільки за. Все залежить від людини. Для когось дорогий автомобіль - це межа мрій.

Такі люди ніколи нічого серйозного не доб"ються. А є і зворотні приклади. Ось Ігор Акінфєєв. Йому всього 23 роки, кар"єра, можна сказати, тільки почалася, а вже скільки нагород завойовано! Проте, Ігор постійно прагне до самоудосконалення.

- Перейдемо до сумної теми. У матчі "Рубін" - "Ростов" тепловий удар трапився з Петром Бистровим, хоча спочатку у лікарів були підозри, що у гравця інсульт. Гра проходила в Казані о 14 годині в 40-градусну спеку. Наскільки виправдане проведення матчів в такий час?

- Бажаю Петі швидкого одужання, добре його знаю по спільній роботі в молодіжній збірній країни і в московському "Динамо". Я завжди був проти такого раннього початку матчів, особливо у спекотну погоду.

Але про інтереси телебачення також забувати не можна. Те ж саме відбувається під час чемпіонатів світу або Європи з футболу, коли командам доводиться грати у вигідне телебаченню час. Напевно, потрібно шукати золоту середину.

- Вам доводилося стикатися з вибором - футбол або сім"я?

- Доводилося, і я завжди вибирав сім"ю. Футбол - це всього лише гра.

Зараз ви читаєте новину «"Без мого дозволу "Динамо" нікого не купить" - Газзаєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути