вівторок, 08 вересня 2009 12:23

"Про конфлікт з ван Гаалом мова не йде" - Тимощук

"Про конфлікт з ван Гаалом мова не йде" - Тимощук

Півзахисник мюнхенської "Баварії" Анатолій Тимощук розповів кореспонденту Sports.ru про Німеччину, поділився своїми очікуваннями від поточного сезону і заявив, що ніякого конфлікту з Луї ван Гаалом у нього не було.

- Складно було адаптуватися в новій для вас першості?

- Я володію достатнім досвідом виступів в зустрічах Ліги чемпіонів, Кубка УЄФА, чемпіонату світу, тому звик до матчів найвищого рівня. А бундесліга є високорівневим чемпіонатом. Про адаптацію в побуті варто сказати, що будь-якому гравцеві доводиться хоч раз стикатися з чимось новим у кар"єрі: новою країною, командою, новим колективом... Природно, для звикання потрібний час.

- З ким із партнерів по "Баварії" вам найзручніше взаємодіяти?

- Оскільки в більшості матчах я грав справа, то частіше доводилося взаємодіяти з Філіппом Ламом. А так, у мене встигло налагодитися гарне взаєморозуміння зі всіма партнерами по команді.

- Які відчуття від гри на незвичному для вас правому фланзі?

- Не можна сказати, що я сприйняв із здивуванням новину про перехід на правий край. Ще на передсезонних зборах тренер награвав мене саме на цій позиції. Я зі свого боку прагнув виконувати всі поставлені завдання, приносячи користь команді. Звичайно, мені комфортніше на позиції опорного півзахисника: по-перше, в цьому амплуа я виступаю вже багато років, по-друге, граючи на цій позиції, я досяг усіх значущих успіхів. До речі, в останніх матчах бундесліги я виступав на позиції опорника. Хоча в офіційних матчах впродовж кар"єри, напевно, грав на всіх позиціях, хіба що у ворота ставати не доводилося.

- Чи правда, що у вас виникли якісь непорозуміння з Луї ван Гаалом?

- Не думаю, що це варто називати непорозумінням. У будь-якого тренера є свої принципи роботи, свої вимоги і умови до організації тренувального процесу. Луї ван Гаал серйозно ставиться до дисципліни. На перших порах це було незвично. Проте, про якийсь конфлікт і непорозуміння, як про це говорять, мова не йде.

- Тренування ван Гаала сильно відрізняються від тих, що пропонував ваш попередній голландський наставник?

- Багато вправ мені були знайомі, оскільки застосовувалися Діком Адвокатом у "Зеніті". В цілому ж, графік занять виглядає таким чином: спочатку проходить інтенсивна розминка, після чого починається основна частина тренування - основна увага приділяється вправам із м"ячем, а також награванню зв"язків. Досить багато часу приділяється відпрацюванню стандартних положень. Крім того, на час занять всі гравці надягають спеціальні датчики, завдяки яким у тренерського штабу з"являється можливість дізнаватися необхідну інформацію про ступінь активності та готовності гравців. Ще по периметру поля розташовані камери, записи з яких згодом переглядаються головним тренером.

- Важко працювати, коли тренер не бачить вас у складі?

- Це одна з труднощів, яка може виникнути з кожним гравцем у будь-якій команді. Я готовий боротися за місце в складі, викладаючись на сто відсотків у матчах і на тренуваннях.

- Ходили чутки, що через непотрапляння в основу ви можете повернутися в пітерський "Зеніт" на правах оренди...

- Я не з тих, хто здається при появі якихось труднощів. У даний момент я - гравець "Баварії". До того ж трансферне вікно вже закрилося, так що необхідність коментувати розмови про перехід відпадає.

Зараз ви читаєте новину «"Про конфлікт з ван Гаалом мова не йде" - Тимощук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути