Ексклюзиви
субота, 17 жовтня 2009 13:41

"Приємно, що мене не забули" - Блохін

"Приємно, що мене не забули" - Блохін

На цьому тижні спортивний директор ФК "Чорноморець" Олег Блохін побував у Монако, де був удостоєний визнання як "Легенда всіх часів" міжнародної премії "Golden Foot-2009". Після повернення до Одеси Олег Володимирович поділився своїми враженнями:

- Я трохи здивований, що на церемонії в Монако серед 40 телекомпаній, що освітлювали її, не було жодної української. Виходить, що ця подія пройшла повз нашу країну. Хоча ще місяць тому в Монако під час Днів України було оголошено про те, що 12-го жовтня мені вручатиметься ця нагорода.

Церемонія пройшла на високому рівні, помітна хороша організація. Дуже приємно, що від України цю нагороду утримали три футболісти. Беланов, Шевченко і Блохін залишили відбитки своїх ніг в Монако. Для мене почесно отримати таку високу оцінку своїх довгих років у футболі. Приємно, що не забули. Це цінна нагорода для мене і для нашої країни.

- Як проходила процедура відображення ваших відбитків?

- Нічого особливого. Занурив ступні ніг в гіпсовий розчин, розписався і все. З гіпсової форми потім відливають металеву плиту, яку і укладають на Алеї чемпіонів в Монако. Ми там побували разом Румменігге і побачили місця для наших відбитків. Подивилися на плити Андрія Шевченка та Ігоря Беланова.

Рональдіньо отримав "Golden Foot-2009" як діючий футболіст, а в номінації "Легенди всіх часів", окрім мене були представлені німець Румменігге, бразилець Сантос, колумбієць Ігіта і поляк Бонек. Князь Монако Альбер II приїхав буквально на п"ять хвилин, вручив нагороду Рональдіньо і відкланявся. Сфотографуватися з ним не вдалося. Мабуть, дуже зайнята людина. Проте, церемонія вийшла надзвичайно урочистою і приємною.

- Чому так пізно вам, одному з власників звання "Найкращий футболіст Європи", вручена "Golden Foot", в той час, як два інших українських володаря "Золотого м"яча" вже залишили свої сліди на Алеї чемпіонів?

- Річ у тому, що мене запрошували в Монако ще п"ять-шість років тому. Але тоді я був дуже зайнятий. Та і не знав, що ця нагорода така престижна. Виявилося ж, що "Golden Foot" прирівнюється до голлівудської церемонії, коли на Алеї слави залишають відбитки рук і ніг зірки кінематографа. Не кожного туди запрошують.

- Яка протяжність Алеї чемпіонів?

- Вона досить довга. Ще людей 50 можуть там "наслідити". Поки що за сім років встигли увіковічнити імена 30-35 футболістів.

За матеріалами ФК "Чорноморець"

Зараз ви читаєте новину «"Приємно, що мене не забули" - Блохін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути