Ексклюзиви
четвер, 28 серпня 2008 09:51

"Після цієї перемоги можемо виграти 24 матчі чемпіонату" - Ахметов

Як тільки прозвучав фінальний свисток матчу Динамо - Шахтар, президент донецького клубу Рінат Ахметов зайшов в роздягальню, щоб привітати своїх гравців з успіхом. Після цього він відправився до преси і тут же пожартував, що навіть при такій непоганій грі, яку продемонстрували сьогодні гірники, він схуд кілограма на півтора.

- Рінат Леонідович, сильно хвилювалися?

- Рахунок 2:0 в Донецьку для нас був цілком прийнятним, щоб пройти далі. Але я все одно переживав. Та і вся команда хвилювалася. Думаю, після цієї перемоги ми і в чемпіонаті всіх наздоженемо і переженемо. "Шахтар" - така команда, яка може виграти 24 гри першості, котрі залишилися.

- А ви про це футболістам говорили?

- Так, саме про це я ним і сказав. І додав, що вірю в це! Дійсно, в нашому чемпіонаті стала більше конкуренції. І це дуже добре, це радує. Коли у нас відбирають очки, з одного боку, начебто і неприємно, а з іншого - це радує, тому що рівень чемпіонату росте... Тому поздоровляю і наших вболівальників, і прихильників київського "Динамо" з виходом двох українських команд в груповий етап Ліги чемпіонів. І за "Дніпро" переживатиму. Дуже важливо, щоб ми набирали очки в загальну скарбничку, і щоб в Лізі не були хлопчиками для биття. Дуже важко я переніс минулий сезон - такий початок і такий кінець виступів на європейській арені, яких ніхто не чекав, - ні ми, ні футболісти, ні тренери, ні вболівальники. Тому я заборгував перед уболівальниками за минулий сезон, за минулу Лігу чемпіонів. Постараємося цього року виправдати надії.

- У вас було передчуття сьогоднішньої перемоги?

- Мені позавчора приснилося, що нам спочатку забили один гол, потім другий, - і ми вилетіли. І я відразу всім почав розповідати цей сон, щоб він не збувся. А ось сьогодні мені приснилося свято. За великим-то рахунком, це правда - ми вийшли в груповий етап!


- Як вам сподобалося загребське "Динамо"?

- Думаю, Динамо - це дуже хороша команда. Ми свого часу хотіли купити двох футболістів, робили серйозну пропозицію по да Сілві та Модрічу, готові були заплатити 35 мільйонів євро за обох футболістів. Це було минулого літа. Але керівництво хорватського клубу на цей крок не пішло.

ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Після цієї перемоги можемо виграти 24 матчі чемпіонату" - Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути