Ексклюзиви
четвер, 28 серпня 2008 09:07

"Дуляй був кращим на полі" - Луческу

Пресс-конференция головного тренера "Шахтаря" Мірчи Луческу після перемоги над загребським "Динамо" (3:1).

- Для нас дуже важливий вихід в груповий турнір Ліги чемпіонів після двох хороших ігор - в Донецьку і тут, в Загребі. Ми дуже хотіли потрапити в Лігу і досягли цього. Думаю, що рахунок і в першому, і в другому матчах із загребським "Динамо" відповідав тому, що відбувалося на полі. Ми дуже добре вивчили суперника. Звичайно, можна сказати, що "Динамо" цього року відрізняється від тієї команди, яка була сезон тому. Наші суперники втратили ряд провідних гравців.

- Проте, слід сказати, що ми показали гру, що перевершує дії супротивника у всіх компонентах. Наші футболісти сьогодні добре інтерпретували гру, впевнено виглядали тактично. "Динамо" я бажаю успіхів в Кубку УЄФА, а нам, відповідно, вдалого жеребкування завтра. Наш наступний пріоритет - вихід з групи. Вважаю, це поки важливіше, ніж те, що відбувається в чемпіонаті України.

- Це було легше, ніж ви могли припустити?

- Дійсно, я чекав, що гра буде куди складнішою. Особливо, після останніх двох виграшів "Динамо" в першості Хорватії. Ми були впевнені, що після таких успіхів наш супротивник буде повністю мобілізований, стане пресингувати по всьому полю. Вибираючи сьогодні склад, ми віддали перевагу вибуховим футболістам. Малося на увазі, що "Динамо" атакуватиме, тобто за спинами їх оборони відкриються вільні зони - і тут стане в нагоді швидкість.

- Чому навіть в запасі не було Гладкого і Селезньова?

- І Селезньов, і Гладкий, і ще Жадсон - дещо повільніші, ніж ті гравці, які сьогодні були на полі. Я маю на увазі Луїса Адріано, Морено і Вілліана. Вирішено було розташувати в середині поля Дуляя, який відмінно діяв за рахунок свого досвіду. Крім того, цей гравець завжди виконує тактичні задумки тренера. Думаю, що Дуляй сьогодні був кращим на полі.

- Чи можна назвати вихід в Лігу відправною точкою нового Шахтаря.

- Ми повернемося назад до Донецька, і проблеми так само будуть. Ніхто, на жаль, не писав, що в матчі з "Металістом" фіксувалося положення поза грою, якого і близько не було, як і про Львів, і багато інших моментів... Добре, що зараз ми сконцентровані на Лізі чемпіонів, де грають у відкритий футбол і немає команд, які всі 90 хвилин стоять в своєму штрафному майданчику.

ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Дуляй був кращим на полі" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути