четвер, 22 квітня 2010 13:51

"Перемога на Євро? Подібні завдання необхідно ставити" - Маркевич

"Перемога на Євро? Подібні завдання необхідно ставити" - Маркевич

Головний тренер національної збірної України Мирон Маркевич підписав контракт із Федерацією футболу України до завершення чемпіонату Європи 2012 року. Про це заявив в інтерв"ю "Спорт-Экспресс в Украине".

Відповідаючи на питання, чи є в контракті пункт про обов"язкову перемогу на Євро-2012, Маркевич відповів:

"Я переконаний, що подібні завдання перед футболістами і тренерським штабом необхідно ставити. Нагнітати ситуацію в цій справі сильно не варто, але от про ступінь важливості та відповідальності за результат нікому з них забувати не варто. По-перше, ми граємо вдома, а по -друге, кожен з нас повинен прагнути не до виходу з групи, а до самої високої мети. А як вийде - інше питання. Зрозуміло, при цьому футболісти повинні демонструвати видовищну та змістовну гру, адже без неї - яким би високим не було завдання - нічого не вийде".

Тренер підкреслив, що на першому зборі національної команди, який почнеться 17 травня, він намагатиметься донести до футболістів свої ідеї побудови гри.

"Насамперед мені потрібно буде познайомитися з хлопцями, хоча всіх їх як футболістів я знаю. Найбільш важливим у житті збірної є спільність колективу. Разом із тренерським штабом команда повинна бути однією сім"єю. Від цього багато залежить. Крім того, розраховую на підтримку ветеранів, яких я запросив на майбутній збір. Сподіваюся, вони й надалі будуть лідерами збірної. За півмісяця, які всім нам належить провести в роботі, я постараюся донести до підопічних свої ідеї побудови гри, які в подальшому ми будемо лише розвивати.

При цьому Мирон Богданович сподівається, що підопічні його зрозуміють, адже кожен із запрошених до головної команди країни вміє грати у футбол і хоче цього. А значить, у команди повинно все вийти.

Нагадаємо, 20 квітня в Будинку футболу президент ФФУ Григорій Суркіс та головний тренер національної збірної Мирон Маркевич підписали особистий контракт наставника національної команди.

23 квітня тренер назвав прізвища 24-х гравців, викликаних на перший збір синьо-жовтих, який почнеться 17 травня в Харкові.

За матеріалами "Спорт Экспресс в Украине", news.liga.net

Зараз ви читаєте новину «"Перемога на Євро? Подібні завдання необхідно ставити" - Маркевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути