середа, 21 квітня 2010 19:25

"Маркевич міг викликати більше новачків" - Дем"яненко

"Маркевич міг викликати більше новачків" - Дем"яненко

Тренерський штаб збірної України на чолі з Мироном Маркевичем назвав прізвища 24-х гравців, викликаних на перший збір синьо-жовтих, який розпочнеться 17 травня у Харкові.

Колишній тренер київського "Динамо" Анатолій Дем"яненко, 51 рік, прокоментував "Gazeta.ua" вибір Маркевича.

"Наставник збірної хоче перевірити гравців, які себе добре зарекомендували у чемпіонаті України. У списку також багато досвідчених футболістів – Тимощук, Шевченко, Алієв, Мілевський, Воронін, Чигринський. Підтримую рішення Маркевича не залучати молодих Ярмоленка і Ракицького. Молодіжці треба вирішувати свої завдання і гравці з досвідом виступів за національну збірну мають їй в цьому допомогти."

Уперше до табору збірної викликано п"ятьох футболістів, четверо з яких виступають у чемпіонаті України: захисники Польовий із запорізького "Металурга" і Ощипко з "Карпат", а також півзахисники Олійник (з "Металіста") і Коноплянка (з "Дніпра"). Ще один новобранець захищає кольори бельгійського "Вестерло" − це півзахисник Олександр Яковенко.

"Збірна гратиме товариські матчі, чому б і не залучити до команди новачків? У Прем"єр-лізі є футболісти, які грають на високому рівні. Але чемпіонат і збірна – це різні речі. Для дебютантів цей збір стане тестом. Думаю, можна було і більше гравців викликати."

Українці проведуть три контрольних матчі: 25 травня у Харкові проти Литви, 29 травня у Львові − проти Румунії і 2 червня в Осло − проти Норвегії.

"Перемога у товариських матчах не буде принциповою. Звичайно, хочеться, щоб команда показала гарний результат, але головне завдання – це перевірити гравців. Тренерський штаб має побачити, що футболісти можуть показати на рівні збірної. Можливості основних гравців Маркевич знає, а новачків треба проекзаменувати. Збірні Литви, Румунії і Норвегії – команди досить високого рівня."

Виклик у збірну отримав найкращий снайпер російської Прем"єр-ліги Олександр Алієв. У "Локомотиві" стверджують, що екс-динамівець має російське громадянство. Сам футболіст запевняє, що від українського паспорта і збірної він не відмовлявся.

"Преса підняла великий ажіотаж навколо цього питання. Мабуть, це комусь вигідно. Думаю, все буде нормально."

"У Чигринського і Тимощука не має ігрової практики. Ці футболісти досвідчені, зіграли багато матчів за збірну. Хлопцям треба грати, тренування не замінить матчу. Будемо сподіватися, що і Дмитро, і Анатолій заграють у своїх клубах, або змінять команди."

"Калиниченко зараз гарно виглядає. Можливо Маркевич вирішив не викликати Максима, щоб перевірити новачків. Думаю, з можливостями футболіста "Дніпра" тренер збірної добре знайомий. Взагалі можна згадати ще багато прізвищ, які могли б отримати виклик у головну команду країни. Тут важко щось сказати, адже кожен тренер підбирає гравців під свою схему."

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Маркевич міг викликати більше новачків" - Дем"яненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути