вівторок, 06 липня 2010 12:57

"Перед "Оболонню" стоїть завдання потрапити в десятку" - Слободян

"Перед "Оболонню" стоїть завдання потрапити в десятку" - Слободян

Президент "Оболоні" Олександр Слободян поставив перед командою завдання на сезон – потрапити у топ-10 клубів Прем"єр-ліги. Про це він розповів "Gazeta.ua" після презентації нового логотипу та представлення новачків команди.

"Перед командою стоїть завдання потрапити в десятку найкращих колективів Прем"єр-ліги. Ми підписали нових футболістів, поповнилися новими ідеями. Наш молодий тренер також отримав неоціненний досвід. Перед початком минулого сезону у нас було багато проблем, адже команда була недосвідчена. Ми три роки були третіми у першій лізі і, нарешті, ми прорвалися у Прем"єр-лігу.

Паралельно будували стадіон. У той час у нас не було дозволу на відкриття нової трибуни. У першому турі ми зустрічалися з "Металістом". Перед матчем я боявся, що стадіон буде незаповнений. Але бажаючих подивитися гру було багато і я спіймав себе на думці, що цей стадіон замалий для нас. На перспективу будемо працювати над тим, щоб побудувати західну і східну трибуну."

Минулий сезон "Оболонь" закінчила на 11-у місці.

"Ми розраховували, що залишимося у Прем"єр-лізі. Навіщо тоді виходити? Інша справа, що перше коло відрізнялося від другого. Командою керував Юрій Максимов, який пройшов з командою першу лігу і вивів її у Прем"єр-лігу. Команда зіграла кілька чудових матчів: з "Металістом" у Харові, донецьким "Металургом" та "Дніпром".

У другому колі змінився тренер і частина гравців. Перед Сергієм Ковальцем ми поставили завдання максимально заграти молодих футболістів, які прийшли в команду чи є вихованцями спортивної школи "Зміна". Ми розуміли, що залишаємося у Прем"єр-лізі і почали готуватися до нового сезону. Наскільки це вдалося зробити ми незабаром побачимо."

Минулого сезону "Оболонь" та "Арсенал" боролися за неофіційний титул "другої" команди Києва.

"Арсенал" більше команда Київської області, ніж Києва, адже проводить свої матчі за межами міста. На жаль, у них не має своєї матеріальної бази. Ми їм співчуваємо. Щоб побудувати свій маленький стадіон нам довелося пройти тернистим шляхом. Влада Києва, і теперішня, і попередня, не допомагає спорту. Кожного року Київ втрачає по одному футбольному полі, як мінімум. На їхніх місцях будуть житлові будинки та інші споруди. Нам вдалося вигризти цей кусок землі і побудувати сучасний стадіон."

У день презентації нового логотипу, у Будинку футболу представили куратора системи суддівства в професійному футболі України. Ним став П"єрлуїджі Колліна.

"Ця новина додає позитивних емоцій. Більше десяти років ми займаємося командою "Оболонь". Ми пройшли від другої ліги до вищої. Було неприємно зіштовхуватись з тими явищами, з якими ми зустрічалися у футболі. У минулому сезоні пенальті частіше назначалися у наші ворота, ніж у ворота наших суперників. Для нас дуже важливо, щоб суддівський корпус був чесним та об"єктивним. В якісь мірі Колліна це привнесе. Надіятись на революцію не доводиться. Це буде еволюційний етап в розвитку суддівського корпусу і розвитку футболу в Україні."

"Оболонь" відкриє для себе сезон домашнім матчем проти "Динамо" у п"ятницю, 9 липня.

Зараз ви читаєте новину «"Перед "Оболонню" стоїть завдання потрапити в десятку" - Слободян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути