четвер, 17 грудня 2009 08:58

"Партизану" була більше потрібна перемога, ніж нам" - Луческу

"Партизану" була більше потрібна перемога, ніж нам" - Луческу

Після завершення матчу з "Партизаном" головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу дав традиційну прес-конференцію, на якій підбив підсумки поєдинку і дав оцінку діям команди.

- Складно оцінити гру, яка проходила в таких умовах. За великим рахунком, в таких іграх все вирішує одна помилка. Так і вийшло. На такому полі складно контролювати м"яч. Хочу сказати, що більшою мірою нам це вдавалося в другому таймі. Єдине, можу привітати "Партизан" з сьогоднішньою перемогою. Напевно, сьогодні супернику була більше потрібна перемога, ніж нам. Можливо, вона їм допоможе в подальшому. Ми задоволені тим, що завершили виступ у груповому раунді на першому місці. Будемо чекати жеребкування. Сподіваюся, що хлопці добре відпочинуть, тому що в останніх матчах втома дуже відчувалася. Навесні будемо намагатися грати на тому рівні, на якому вміємо це робити. Повторюся, погодні умови позначилися на якості гри.

- Містер Луческу, існує думка, що рівень "Шахтаря" вищий за рівень самого турніру під назвою Ліга Європи. Як ви можете це прокоментувати?

- Так сталося, що ми виступаємо на цьому турнірі. Тому будемо докладати всіх зусиль, щоб пройти якнайдалі. Хоча я вважаю, що багато команд, які беруть участь у Лізі Європи, не поступаються командам, що виступають у Лізі чемпіонів. Можливо, починаючи з чвертьфіналів, буде видно, що Ліга чемпіонів сильніша за Лігу Європи.

- Містер, якщо можна, підведіть короткий підсумок року, що минає. Що вийшло і що не вийшло в ньому?

- Я зараз у роздягальні привітав своїх гравців з цим роком, тому що, в принципі, ми успішно виступили, вперше виграли європейський кубок. Ще відзначив, що мені дуже шкода, що нам не вдалося закінчити рік на мажорній ноті. В осінньо-зимовій частині сезону ми програли всього лише в одній грі, але найважливішій - з "Динамо" (Київ), і знову сьогодні поступилися в останньому турі групової стадії Ліги Європи. А в єврокубках програли всього лише в двох матчах: з ЦСКА в Москві і тут з "Партизаном". Зазнали двох поразок, але, думаю, що і в цих іграх команда показала, що вона краща за своїх суперників. Ми починаємо вводити до складу молодих гравців, і думаю, що у "Шахтаря" дуже велике майбутнє. Спробуємо це показати не лише в чемпіонаті, а й у Лізі Європи.

- Як зробити так, щоб у подальшому для "Шахтаря" якість поля не стала визначальною, адже в середині лютого в плей-офф також напевно доведеться грати на полях не найкращої якості?

- Мене більше хвилює не стан полів у лютому, а щоб нам не попалися команди, у яких чемпіонат вже йде, і які вже мають ігрову практику. Потрібно буде дуже добре зіграти в першому виїзному матчі, тому що я впевнений, що вдома, в Донецьку на "Донбас Арені", у нас повинно бути все гаразд. Дуже важливо буде все продумати. Якщо ви пам"ятаєте, то в Донецьку через поле ми програли "Ліллю". Треба зробити висновки з тих прикладів і надалі не допустити подібних промахів. А для цього потрібно дуже добре зіграти на виїзді: так, щоб потім у нас було більше шансів вдома. Це що стосується лютого місяця. Потім має бути легше.

ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Партизану" була більше потрібна перемога, ніж нам" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути