четвер, 01 жовтня 2009 10:31

"Партизан" можуть дискваліфікувати з Ліги Європи

"Партизан" можуть дискваліфікувати з Ліги Європи

Секретар Дисциплінарного комітету УЄФА заявив, що белградський "Партизан" може Бути покарано після смерті вболівальника "Тулузи" Бріса Татона (28), який не вижив після нападу хуліганів у центрі Белграда.

ФІФА і УЄФА вимагають, щоб винні у скоєнні цього жахливого злочину були суворо покарані.

Секретар Дисциплінарного Комітету УЄФА Петер Лімахер не захотів робити офіційну заяву, але за інформацією бєлградського видання "Новости", на засіданні, яке відбулося у вівторок було прийнято рішення, яке може вплинути на майбутнє "Партизана".

Вболівальники сербського клубу перебувають у "чорному списку" УЄФА після подібного інциденту два з половиною роки тому, коли "Партизан" було виключено з Кубка УЄФА і оштрафовано. Вважається, що штрафи більше не є ефективними, тому далі будуть слідувати виключення клубів з європейських змагань на деякий час.

УЄФА володіє значною інформацією з приводу того, що деякі політичні лідери, а також націоналістичні організації, мають безпосереднє відношення до підбурювання вболівальників.

Генеральний секретар ФК "Партизан" Дарко Грубор в середу заявив, що УЄФА не має підстав для виключення клубу з Ліги Європи, хоча після вбивства Бріса Татона він перебуватиме під великим тиском.

У бєлградському клубі повідомили, що ніяких офіційних листів з УЄФА з приводу покарання за смерть громадянина Франції в центрі Белграда, не отримували.

Прес-аташе клубу Марко Ветрович заявив, що "згідно з правилами УЄФА, клуб не може бути покараний за інциденти, які відбуваються за межами стадіону, тим більше далеко від нього, оскільки клуб у такому разі не може нести відповідальність".

Терикон


Зараз ви читаєте новину «"Партизан" можуть дискваліфікувати з Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути