субота, 19 червня 2010 18:48

"Останнім часом більше з велотренажером працюю" - Бубка

"Останнім часом більше з велотренажером працюю" - Бубка

Після символічної пробіжки, яка ознаменувала старт Олімпійського дня в столиці, президент Національного Олімпійського комітету (НОК) Сергій Бубка поговорив з представниками ЗМІ, де порушив питання, пов'язані із загальною фізичною культурою в Україні, майбутньою юнацькою Олімпіадою в Сінгапурі, тенденціях в НОК, якому в грудні нинішнього року виповнюється 20 років.

- Як себе відчуває після пробіжки?

- Нормально. Правда в останній час на велотренажері більше працюю.

Чого чекаєте від сьогоднішнього дня?

- Щоб якомога більше людей взяло участь у святі. Це все для них, щоб вони були здорові. Буде здоров'я - буде успіх, перемоги, у різних сферах їх життя.

- Сьогодні Олімпійський день вдався?

- Думаю, так. Прекрасна погода, обличчя людей дуже гарні, веселі. Тому я дуже задоволений сьогоднішнім днем.

- За 20 років щось змінилося в нашому Олімпійському русі?

- Коли спілкуєшся з представниками нашої олімпійської сім'ї, вони відзначають, що нас бачать, про наші акції знають. Олімпійський комітет сьогодні має активну громадську позицію. Тому є успіхи, досягнення, фінансова підтримка спонсорів і партнерів, а також держави. Приємно, що рухаємося вперед.

- Міністрів будете залучати до пробіжок?

- А чому ні? Вони бачать, як з кожним разом захід охоплює все більше і більше людей. Приємно, що люди починають розуміти, що це треба. Якщо подивитися на інші країни, їх ніхто там в спину не штовхає. Людина приходить, займається для себе. А коли проходять такі акції, людина змінює погляди на життя, на багато подій, які раніше їй були незрозумілі ...

В кінці ми підрахуємо, скільки людей взяли участь. Хотілося б, щоб це був рекорд. Можливо побачимо 1 млн. учасників, у минулому році ми брали приблизно 900 тисяч.

- Це хороший приклад юному поколінню для наслідування?

- Ну а як ми виховуємося? Якщо діти бачать, їм цікаво, то вони будуть займатися. Для себе. А у кого талант, той може добитися високих результатів і бути в складі збірної України, представляти країну на міжнародній арені.

- Юнацькі олімпійські ігри, які стартують в нинішньому році, наскільки взагалі вони потрібні?

- Дуже велика робота проводиться, щоб зрозуміти, потрібно це чи ні. Але це дійсно треба, щоб залучити якомога більше молоді до занять спортом. Адже фізичне виховання дітей і зацікавленість їх спортом сьогодні не на дуже хорошому рівні. Спорт сприймається в основному через ігри і телебачення. А людина повинна рухатися. Тому Міжнародний Олімпійський комітет у 2007 році прийняв рішення проводити юнацьку Олімпіаду, щоб молодь мала добру мотивацію займатися спортом.

- Де ці ігри будуть проходити і чи буде там представлена Україна?

- У Сінгапурі з 14 по 26 серпня. Це будуть не тільки спортивні змагання, а й освітні, та культурні програми. В цілому буде порядку 3600 учасників. Україна представить 53 атлета, що пройшли кваліфікаційні змагання. Це історична подія, і ми хочемо, щоб наші діти добре поспілкувалися і, звичайно, також добре виступили. Вікова група - 14 - 18 років, в залежності від виду спорту ...

- В умовах фінансової нестабільності є надії, що вдасться зберегти хоча б нинішня кількість подібних заходів?

- Думаю, що подібні заходи будемо проводити незалежно від фінансування, адже це наш дух, наші ідеали і принципи. А на такий захід не потрібно сильно великих витрат. В основному вони йдуть на сувеніри, подарунки, адже приходять діти. Їм це приємно, воно їх мотивує, радує. А таким чином вони самі поступово інтегруються в фізкультуру, спорт і будуть здоровими і нормальними громадянами своєї країни.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Останнім часом більше з велотренажером працюю" - Бубка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути