субота, 19 червня 2010 15:05

На столичному Майдані Незалежності урочисто відкрили Олімпійський день

На столичному Майдані Незалежності урочисто відкрили Олімпійський день

19 червня на Майдані Незалежності в Києві було урочисто відкрито головне свято спорту та здоров"я – Олімпійський день. Цей захід проводиться щороку на честь річниці з Дня заснування Міжнародного Олімпійського Комітету (23 червня 1894 року).

Зазначимо також, що Олімпійський день святкується не тільки в Києві, але й у інших регіонах України. Організаторами свята стали Національний олімпійський комітет, Міністерство України у справах сім"ї, молоді та спорту за сприяння Федерації легкої атлетики.

До святкування заходу залучено тисячі киян та гостей міста разом з президентом НОК, Олімпійським чемпіоном, Героєм України Сергієм Бубкою, Міністром України у справах сім"ї, молоді та спорту Равілем Сафіулліним, уславленими спортсменами-олімпійцями, артистами, політиками та громадськими діячами. Святкування передбачає різні вікторини, спортивні конкурси та змагання.


У привітанні Президента України Віктора Януковича, яке зачитав Сергій Бубка, зазначено ріст популярності Олімпійського дня серед жителів нашої країни.

"Приємно, що з кожним роком Олімпійський день збирає під своїми знаменами представників усіх поколінь незалежно від віку, релігійних та політичних уподобань і об'єднує їх в єдину олімпійську сім'ю. Сьогодні по всій країні тисячі людей вийдуть на площі своїх міст, районів, сіл, щоб долучитися до спортивних традицій, адже ми - українці - спортивна нація."

Сергій Бубка наголосив, що гасло цих змагань - відомий олімпійський принцип : "Головне не перемога, головне - участь".

У привітанні від Кабінету Міністрів Равіль Сафіуллін наголосив на основній меті акції - поширенні олімпійських ідеалів, популяризації серед населення занять фізкультурою та спортом, здорового способу життя.

"Традиційне спортивне свято завітає до всіх куточків нашої держави. Масові спортивні змагання, легкоатлетичні пробіги, ігри, конкурси та вікторини на спортивну тематику пройдуть у навчальних закладах, дитячих оздоровчих таборах, на спортивних спорудах і в парках відпочинку міст і сіл України."

В привітанні було також зазначено, що уряд і надалі демонструватиме послідовну політику щодо підтримки фізичної культури та спорту, розвитку дитячо-юнацького спорту, створення сучасних тренувальних баз, спортивних майданчиків.

Вслід за урочистою церемонією Сергій Бубка оголосив Олімпійський день відкритим, після чого взяв участь у символічному пробізі.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На столичному Майдані Незалежності урочисто відкрили Олімпійський день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути