субота, 11 вересня 2010 10:21

"Оболонь" завдала "Шахтареві" першої поразки в сезоні

"Оболонь" завдала "Шахтареві" першої поразки в сезоні
Донецький "Шахтар" зазнав першої поразки в сезоні. Кривдниками підопічних Мірчі Луческу виступили київські "пивовари", які завдяки точному удару головою Худзіка на 51-й хвилині матчу, змогли завдати поразки чинному чемпіону України напередодні старту "оранжево-чорних" у Лізі чемпіонів.

Початок першого тайму кияни залишили за собою. Настрій господарів поля на цей матч було видно неозброєним оком. Кілька небезпечних атак змусили "гірників" стрепенутися, а удар у поперечину зі штрафного від Кутаса і зовсім "завестися". Донеччани відповіли небезпечним ударом Морено з розвороту з меж штрафного майданчика, але голкіпер "Оболоні" Рибка був напоготові.

Найбільш неприємний для "гірників" момент стався на 23-ій хвилині зустрічі, коли в ігровому моменті травму отримав плеймейкер "Шахтаря" Фернандіньо. Бразильця довелося міняти. Лікарі зафіксували у півзахисника "гірників" поперечний перелом великої гомілкової кістки правої ноги.

У бліц-інтерв"ю телеканалу "Футбол" у перерві матчу головний тренер "Оболоні" Сергій Ковалець підтвердив тезу, що його команда грає на перемогу, але з першими хвилинами другого тайму гостям вдалося перехопити ініціативу. Втім, збільшення тиску в лінії атаки, призвело до втрати концентрації в обороні.

Цим гравці "Оболоні" скористалися сповна, провівши кілька небезпечних атак. Одна з них на 51-й хвилині зустрічі завершилася навісом у штрафну "гірників" з правого флангу і Худзік, залишивши за спиною Срну, відправив м"яч під поперечину воріт П"ятова. Заміни у складі "Шахтаря" оживили атакуючі дії, проте, у складі "помаранчево-чорних" так і не знайшлося гравця, здатного завдати по воротах суперника разючою удару.

Чемпіонат України.

9-й тур.

"Оболонь" - "Шахтар" 1:0 (0:0)

Голи: Худзік, 51 (1:0)

"Оболонь": Рибка; Лозинський; Кутас; Пластун; Худзік; Слюсар; Сибіряков (Шевчук, 94); Сапай; Панас; Лупашко; Мандзюк.

"Шахтар": Пятов; Срна; Чижов; Ракицький; Рац; Степаненко; Фернандіньо (Хюбшман, 26); Коста; Вілліан; Мхітарян (Едуардо, 62), Морено (Адріано, 46).

Попередження: Рибка, 37; Сапай, 75; Худзік, 77 - Коста, 11; Фернандіньо, 11; Вілліан, 77
За матеріалами Террикон
Зараз ви читаєте новину «"Оболонь" завдала "Шахтареві" першої поразки в сезоні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути