вівторок, 18 січня 2011 11:23

"Оболонь" не оскаржуватиме дискваліфікацію свого голкіпера

"Оболонь" не оскаржуватиме дискваліфікацію свого голкіпера

Рекордно жорстке покарання гравцеві винесено за порушення правил, вчинене у матчі вищого дивізіону українського футболу. 33-річного воротаря 11-ї команди Прем'єр-ліги київської "Оболоні" Олега Остапенка за плювок і мати на адресу асистента арбітра львів'янина Андрія Валенка відсторонили від участі у змаганнях на 8 місяців.

Інцидент стався 22 жовтня у матчі 14 туру ЧУ "Оболонь" - "Таврія". На четвертій доданій хвилині Худзік приніс "пивоварам" перемогу 2:1. Але коли команда святкувала взяття воріт суперника, запасний кіпер киян Остапенко помчав з'ясовувати стосунки з 46-річним лайнсменом.

"Він нецензурно висловився на мою адресу і плюнув в мене", - вказав Валенко. За це головний арбітр зустрічі донеччанин Жуков показав Остапенко червону картку, а Прем'єр-ліга згодом відлучила його від ігор на 6 місяців - до квітня. Але, як повідомили вчора в "Оболоні", контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ збільшив дискваліфікацію до 8 місяців. У цьому сезоні кіпер вже не зіграє.

Ймовірно, при жорсткості санкції врахували той факт, що наприкінці 2002-го Остапенко, захищаючи ворота "Кривбасу", вже притягувався за напад на асистента арбітра гри з "Шахтарем" харків'янина Воргуля. Тоді його "забанили" на 10 ігор.

"Оскаржувати це покарання не будемо, - сказав віце-президент "Оболоні" Олександр Алімов. - Ще добре, що йому дали не рік. У нього вже була дискваліфікація за удар арбітра. Благо, з урахуванням його вибачень і клубних дали менше. Не можу пояснити дії Олега. І він сам не може. Каже, зробив це в пориві емоцій і шкодує. Хоча як можна бути чимось незадоволеним, коли ми забили переможний м'яч? Всі раділи, а він чомусь вирішив плюватися ". На питання, чи не намагався Остапенко за допомогою плювка зігнати зло на лайнсмена за якесь його рішення, Алімов відповів: "Можливо".

За словами віце-президента, дискваліфікований воротар продовжує отримувати в клубі зарплату, тренуючись за дубль. Але на преміальні, які складають вагому частину заробітку гравців, розраховувати не може - тому що не грає. "Шукаємо йому заміну. З воротарів у нас залишилися Рибка і два молодих хлопця - для основи і дубля недостатньо", - говорить Алімов.

Нагадаємо, найжорсткішого покарання серед тренерів за з'ясування стосунків з суддями "удостоївся" в 97-му коуч маріупольського тоді ще "Металурга" Юрій Погребняк. Після розгрому від "Ворскли" (2:5) він проник у готель, де проживали арбітри Вадим Шевченко та Олександр Козаченко, і почав їх бити. Погребняк отримав довічну дискваліфікацію. Але в 2006-му був амністований.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «"Оболонь" не оскаржуватиме дискваліфікацію свого голкіпера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути