Ексклюзиви
вівторок, 18 січня 2011 09:52

ФФУ дискваліфікувала голкіпера "Оболоні" до кінця сезону

ФФУ дискваліфікувала голкіпера "Оболоні" до кінця сезону

Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України ухвалив рішення про відсторонення від офіційних ігор до кінця сезону воротаря столичної "Оболоні" Олега Остапенка, який ще в жовтні в матчі 14-го туру Прем'єр-Ліги був вилучений за неспортивну поведінку по відношенню до помічника головного судді.

Історія з дискваліфікацією голкіпера Остапенка вельми цікава хоча б з того, що рішення про його покарання спочатку виніс Дисциплінарний комітет Прем'єр-ліги.

Після розгляду справи на чотирьох засіданнях та збираючи характеристики на гравця, 21 грудня Прем'єр-ліга відсторонила гравця від футболу на півроку. Через вісім днів Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України як вищий орган футбольної юрисдикції в країні виніс ще суворіший вирок - дискваліфікація до кінця сезону. Таким чином, Олег Остапенко виявився "поза грою" з 22 жовтня 2010-го до кінця травня 2011-го.

Власне, посилення покарання з боку КДК зовсім не сенсація, проте повідомлення про це з'явилося лише зараз після більш ніж півмісяця. Більш того, прокоментувати своє рішення представники КДК ФФУ не можуть, так як документ про винесення дискваліфікації ще не складено і не направлений клубу.

Виходить, рішення є, але документально його поки не існує. Так що історія з Остапенком цілком може мати продовження, адже гравець і клуб має право подати ще апеляцію. Поки ж Олег Остапенко разом з "Оболонню" перебуває на зборах в Туреччині.

Нагадаємо, що причиною всієї історії став рапорт арбітра матчу "Оболонь" - "Таврія" Дмитра Жукова, який показав гравцеві червону картку за" плювок в першого асистента арбітра і нецензурні вислови". Відповідно до Дисциплінарних правил Федерації футболу України за подібні дії гравець може бути покараний відстороненням від участі у змаганнях на строк до 12 місяців.

За матеріалами Известия в Украине

Зараз ви читаєте новину «ФФУ дискваліфікувала голкіпера "Оболоні" до кінця сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути