понеділок, 01 березня 2010 18:41

"Новачка "Динамо" можна назвати "людиною системи" - Джулай

"Новачка "Динамо" можна назвати "людиною системи" - Джулай

В останній день зими, за лічені години до закриття трансферного "вікна", ряди "Динамо" поповнив Данило Апаресидо да Сілва. З бразильським захисником підписаний п"ятирічний контракт.

"Сілву можна назвати "людиною системи". У минулому сезоні він грав у одній з найкращих в Бразилії ліній оборони і довів, що може сприймати та розуміти вимоги, що висуває та чи інша система захисту, - говорить про новачка киян відомий спортивний журналіст Дмитро Джулай.

У стабільній системі йому легше розкритися найповніше, насамперед через те, що Данило Сілва - спокійний, розважливий, працьовитий.

Непокоїть ось що. Наскільки стабільною є система, у якій кілька футболістів грають не на своїх позиціях, і у якій цей недолік намагаються виправити придбанням центрального захисника, котрий має діяти на правому фланзі?

Так, він іноді грав у Бразилії правого латераля. Але одразу згадується матч Копа Судамерикана проти "Універсідад де Чилі", коли його поміняли ще до перерви, бо правий фланг "інтера" "мовчав".

Так, навіть коли він виходив у центрі, то здійснював рейди по флангу, але це бразильська варіація схеми 3-5-2: один з центральних захисників регулярно так підключається. Але це не робить його чистим латералем.

Звичайно, він ще може додати, і хотілося б, щоб саме так воно і було. Свого часу, після хорошого сезону у Серії С у складі "Ґуарані" , його взяли до "Сан-Паулу", але Данило не потягнув, бо там справжні зубри грали у захисті. А згодом, він таки опинився у елітному клубі – "Інтері", - говорить Джулай.

Данило Апаресидо да Сілва

Дата народження: 24 листопада 1986

Місце народження: м. Кампінас (Бразилія)

Громадянство: Бразилія

Зріст: 185 см

Вага: 69 кг

Позиція: центральний/правий захисник

Виступав в таких клубах, як "Нью-Йорк Ред Буллз" (США), "Гуарані" (Бразилія), "Сан-Паулу" (Бразилія).

Останнім клубом Данила Сілви був "Інтернаціональ" (Порту-Алегре, Бразилія). У сезоні 2009 в чемпіонаті Бразилії да Сілва провів 24 матчі, забив 1 м"яч.

За матеріалами ФК "Динамо", Football.ua (Дмитро Джулай)

Зараз ви читаєте новину «"Новачка "Динамо" можна назвати "людиною системи" - Джулай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути