Ексклюзиви
середа, 29 жовтня 2008 11:51

"Нікого ми не шукаємо. Даємо Луческу працювати, щоб не смикався" - Палкін

"Нікого ми не шукаємо. Даємо Луческу працювати, щоб не смикався" - Палкін

21 травня словацький арбітр Любош Міхел відсудив фінальний матч Ліги чемпіонів. Цього тижня Міхел пішов на роботу у донецький "Шахтар": став директором відділу міжнародних змагань.

- Не треба думати, що рішення залучити Міхела до нашого клубу було спонтанним, - каже "ГПУ" генеральний директор донецького "Шахтаря" Сергій Палкін, 34 роки. - У "Шахтарі" так не буває. Наш клуб росте – регулярно грає у єврокубках. І повинен мати європейське обличчя. Раніше до українських команд ставилися як до представників країн третього світу. Тепер цього немає: якщо на матчах "Шахтаря" бувають найвищі представники УЄФА (недавно Донецьк відвідав генеральний секретар УЄФА Девід Тейлор. - "ГПУ"), виглядати ми повинні гідно. Хто краще прийме представників УЄФА або делегата матчу Ліги чемпіонів як не Міхел - колишній арбітр, який судив матчі фінальних частин Кубка світу та чемпіонату Європи, вирішального поєдинку Ліги чемпіонів і який вільно володіє російською, англійською, німецькою мовами?

Кажуть, Міхел може замінити вас на посаді генерального директора клубу. Це вас нервує?

- Добре, що так кажуть. Значить, "Шахтар" небайдужий людям, ним цікавляться люди. Мені це імпонує. Хай пишуть що завгодно – що Палкіна кличе московський "Локомотив", що мене може замінити заступник генерального директора "Металіста" Євген Красніков – нормально. Не вистачало ще, щоб я смикався через кожну чутку, яку пускає Інтернет. Так і збожеволіти можна.

"Шахтар" планує залучати до клубу футбольних людей – колишнього генерального директора Професійної футбольної ліги Анатолія Попова, Любоша Міхела. Це пов"язано з тим, що місяць тому головний тренер команди Мірча Луческу заявив про відсутність у клубі футбольних людей – з того часу як не стало Віктора Прокопенка?

- Не звик реагувати на емоційні висловлювання. Заява нашого тренера будувалася саме на них. Емоції шкодять результату. Запевнюю: у клубі достатньо футбольних людей.

Яка логіка може бути у виступі "Шахтаря" в чемпіонаті України? Жодних фінансових проблем, потужний добір виконавців, досвідчений тренер. І – нинішнє восьме місце в чемпіонаті України.

- А немає логіки. Якби я знав як це можна було пояснити, ми б виправили це давним давно. Є завдання, їх треба виконувати.

Про завдання. Перше місце в чемпіонаті України 2008/09 – уже недосяжне?

- Позиція Ріната Ахметова така: пріоритет "Шахтаря" - вихід до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Додати мені нічого.

Одвічний ваш суперник – київське "Динамо" - поки що успішніше грає у Лізі чемпіонів і лідирує у вітчизняному чемпіонаті. Заздрите "Динамо"?

- Успіхам "Динамо" у Європі я тільки радий – зміцнення єврокубкового коефіцієнту України нікому не зашкодить. На внутрішній арені це конкурент. Але все одно заздрити я не стану: "Шахтар" минулого сезону довів усім, що здатний і змагатися, і перемагати "Динамо".

Інформація про заміну Луческу іспанцем Хуанде Рамосом, якого звільнили з англійського "Тоттенхема", чи італійцем Спалетті - достовірна? "Шахтар" шукає наступника Луческу?

- Нікого ми не шукаємо. Клуб дав можливість Луческу нормально працювати. Щоб він не смикався.

Але Луческу смикається. Та ж заява про "відсутність футбольних людей"...

- Смикається – так. Думаю, тому, що важко переживає не надто успішні останні результати клубу.

Чи правда, що "Шахтар" хоче повернути до Донецька Йорді Кройффа – колишнього гравця "Металурга"?

- У якій ролі? Та і чому ми маємо Кройффа повертати до Донецька? У нього тут що – бабуся мешкає?

Як розгортається справа Матузалема? Чи отримає "Шахтар" компенсацію за футболіста – таку, якої вимагає?

- Усі можливі суди були. Рішення за спортивним арбітражним судом у Лозанні. Думаю, ми виграємо. Сам я не маю до Мату претензій і руку йому потисну при зустрічі. Просто не треба було хлопцю оточувати себе нечистоплотними агентами.

Кастільйо рік тому віддали в оренду "Манчестері Сіті". Повернете його взимку?

- Ми готові до того, щоб Нері грав у нас. Інша річ, чи є футболіста таке бажання. Якщо ні – будь ласка. Є багато футбольних клубів. Нехай роблять нам пропозицію по мексиканцю. Ми їх неодмінно розглянемо.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «"Нікого ми не шукаємо. Даємо Луческу працювати, щоб не смикався" - Палкін ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути