Ексклюзиви
неділя, 13 квітня 2008 15:30

"Нам під силу виграти Кубок УЄФА"

Капітан "Зеніта" Анатолій Тимощук прокоментував останню єврокубкову гру проти "Байера" і свій незабитий пенальті в ній, а також майбутнє протистояння з "Баварією".

- У чому, на ваш погляд, причини поразки "Зеніта"?
- Почали матч ми не дуже добре, але після гола Буликіна швидко оговталися, ніяких розслаблених настроїв не залишилося. Другий тайм з нашого боку вийшов досить якісним. Гра у нас йшла. Просто потрібно було реалізовувати моменти, а ми це не зробили. У другому таймі ми могли забити три-чотири голи.

- Після того, як Дмітрій Буликін відкрив рахунок, не виникало думки, що "Зеніт" може не пройти німецький клуб?
- Були впевнені в перемозі. Все-таки рахунок першого поєдинку 4:1 давав надію на те, що вдасться обійтися без нервів в останні хвилини. Але футбол - така штука, де можуть відбуватися різні неймовірні речі. Все в цьому житті буває. Тому намагалися зберігати пильність до останньої хвилини. Шкода, що не зміг забити пенальті, тоді кінцівка матчу вийшла б менш напруженою.

- Гол "Зеніту" забив Дмітрій Буликін. Може, Міхаелю Скіббе треба було і в першому матчі проти "Зеніта" випустити на поле російського нападаючого?
- Я думаю, що за тої гри, яку ми показали в Леверкузені, німцям навряд чи щось допомогло б уникнути поразки. Хоча Дмітрій підсилив атаку німецького клубу.

- З приводу пенальті. Може, варто було поступитися правом бити комусь іншому? Наприклад, Павлу Погребняку, який вже забив вісім голів в Кубку УЄФА?
- Паша, як і напередодні в матчі з "Шинником", запитав мене, чи готовий я бити. Я відповів ствердно і вийшов до точки. Зараз розумію: потрібно було дати шанс Паші. Але зазвичай на установці пенальтиста визначає головний тренер. Адвокат вибрав мене. Напередодні матчу з німцями ніяких змін не послідувало. Але удар у мене не вийшов. Пенальті треба бити так, щоб у воротаря не залишилося жодного шансу, а я в останню мить поміняв своє рішення: думав бити на силу - а вдарив на техніку.

- Прикро, напевно, мазати перший раз з точки?
- Це не перший мій промах, але бив мимо я всього двічі за кар"єру. Але це вже сталося, і якби ми не вийшли в наступне коло турніру, про це варто було б жалкувати. Зараз не бачу особливих приводів турбуватися. Ми йдемо далі.

- Що сказав після матчу Дік Адвокат?
- Наставник подякував нам за матч і привітав з виходом в півфінал Кубка.

- У півфіналі пітерці грають з грізною "Баварією". Чи були у вас переваги, з ким зустрітися в півфіналі, - з німцями або іспанським "Хетафе"?
- Для мене не було різниці з ким грати. "Баварія" - клуб з традиціями, і грати з німецьким клубом престижніше, ніж з "Хетафе". З іншого боку, в півфіналі Кубка УЄФА слабких суперників не буде однозначно. У своїй кар"єрі я ще жодного разу не грав ні в Мюнхені, ні в Мадриді.

- Дивилися матч між "Хетафе" і "Баварією"?
- Мені він дуже сподобався. Іспанці вразили своєю безстрашністю, німці - характером. "Хетафе" вів в рахунку в основний і додатковий час, повністю контролював гру, але пропустив в самій кінцівці. Співчуваю господарям, для яких цей матч став трагедією. А німці ще раз довели, що німецький характер, помножений на волю до перемоги, здатний творити дива.

- Багато хто каже, що шансів пройти "Баварію" у нинішнього "Зеніта" небагато.
- Подібні розмови ходили і перед матчами "Зеніта" з "Вільярреалом", "Марселем" і "Байером". "Зеніт" довів свою силу, перемігши всіх цих суперників. Я повністю згоден з Діком Адвокатом: нам під силу виграти Кубок УЄФА.

- Як можете охарактеризувати нинішню "Баварію"?
- Це один з грандів європейського футболу. У складі мюнхенців грають такі зірки як Олівер Кан, Лука Тоні. Але найголовніше, що вони сильні командною грою. У Мюнхені нам доведеться дуже нелегко.

- Повернемося до чемпіонату Росії. Насторожує, що зенітівці на своєму полі програли вже другий матч підряд. З одного боку, в чемпіонаті країни пітерці йдуть за торішнім, чемпіонським графіком, а з іншого - відчуття, що команда втомилася. Попереду гра з "Крильямі Совєтов". Чого чекати від цієї зустрічі?
- Дійсно, в чемпіонаті Росії ми розбазарили дуже багато очок. Але виправлятимемо ситуацію. Попрацюємо над концентрацією. Хоча виграти буде непросто. "Крилья Совєтов" - непростий суперник.

Чемпионат.ру
Зараз ви читаєте новину «"Нам під силу виграти Кубок УЄФА"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути