субота, 26 вересня 2009 11:21

"Ми не можемо перемагати всіх підряд з рахунком 6:0" - Газзаєв

"Ми не можемо перемагати всіх підряд з рахунком 6:0" - Газзаєв

Валерій Газзаєв, головний тренер "Динамо", прокоментував дії своїх підопічних на післяматчевій прес-конференції:

- Що можна сказати про гру... Ми виграли, я дуже задоволений грою. Команда грала гарно, створила багато гольових моментів, які, на жаль, не вдалося реалізувати. Загалом, про цю гру і говорити більше нічого.

Також необхідно враховувати, що по суті справи ми створюємо нову команду. На кожну гру виходять у середньому по шість футболістів, які не грали у минулому році. Це нова команда, з новими принципами, з новою моделлю гри та вимогами. Тому, природно, за три місяці ми не зможемо перемагати всіх підряд з рахунком 6:0.

Загалом, повторюся, я задоволений грою. Зростає наша молодь, футболісти притираються один до одного, оскільки, починаючи з підготовчого періоду, ми відчували проблеми. У першу чергу це стосується травмованих гравців, а також придбання нових гравців. Йде процес становлення, і я вважаю, що ми абсолютно на правильному шляху.

- Щось відомо про стан Андрія Шевченка?

- Так. У Андрія серйозна травма. Йому наклали шість швів - внутрішні, а також два-три зовнішніх. Є невелика гематома. Почекаємо до завтра. Поки що, слава Богу, стан Шевченка нормальний.

- Перед матчем команда вишикувалася таким чином, що чітко простежувалася тактична розстановка 4-2-4. Чи було сьогодні таке тактичне завдання?

- Ні, такого не було. Просто хотілося побачити нове поєднання в центрі поля, наскільки воно буде ефективним. Зараз у кожній грі ми повинні давати результат, але, з іншого боку, необхідно також перевіряти різноманітні поєднання гравців на полі. Незначні зміни в нашій тактичній схемі - це великий аналіз для майбутньої фундаментальної командної гри.

- Що скажете з приводу гри Ярмоленко? Починав сезон він набагато веселіше, а зараз часто випадає з гри...

- Повернімося до того, з чого я починав. І Ярмоленко, і Хачеріді грають із початку сезону практично без замін, плюс до всього Андрій задіяний в іграх за національну збірну. Тому в даному випадку не стільки фізичне або функціональне навантаження, скільки психологічне. Тим не менш, думаю, це тимчасове явище, і ми обов"язково побачимо його в кращому стані. Вже в найближчому матчі з "Барселоною" (посміхається).

- Чи знаєте ви, як обіграти "Барселону"?

- Мені не подобається тон деяких журналістів і фахівців. Так, "Барселона" на сьогодні найкращий клуб світу, і ніхто з цим не сперечається. Але чому ми повинні їхати туди приреченими, чому необхідно проводжати нас з жалем? Так, ми зробимо все можливе, при цьому неважливо, програємо, виграємо або зіграємо внічию, але я вас запевняю, що кожен гравець, який вийде на футбольне поле, проявить себе з найкращого боку і, наскільки вистачить у нього майстерності, функціонального стану, азарту, зробить все можливе. Як складеться матч, ніхто не знає. Сьогодні ми можемо говорити, оскільки в теорії ми всі великі майстри. Але є ще інша підготовка...

Обіцяю, що ми виявимо свої найкращі якості, а як закінчиться матч - про це нічого сказати не можу. Не тільки ми, але й усі любителі футболу, практично досконально вивчили майбутнього суперника, і всі футболісти готуються до майбутнього матчу. В тому числі і Кравець з Михаликом, які від сьогодні займаються практично без обмежень у загальній групі. Це, звичайно, великий плюс, хоча я розумію, що у них немає ігрової практики.

Матч має бути цікавим. Але у світі немає команд, які не програють. Так, "Барселона" сильна команда, на сьогодні найкращий клуб у світі, але й вона може програти. Наскільки це виявиться можливим - все буде залежати від нас. У всякому разі, ми зробимо все від нас залежне. Тому вболівайте, переживайте, надихайте гравців так само, як це робить головний тренер.

ФК "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «"Ми не можемо перемагати всіх підряд з рахунком 6:0" - Газзаєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути