вівторок, 02 лютого 2010 13:26

"Металіст" стає базовою командою збірної" - Ярославський

"Металіст" стає базовою командою збірної" - Ярославський

Вчора, 1 лютого, головний тренер "Металіста" Мирон Маркевич отримав найбільший подарунок до свого Дня Народження - Виконком Федерації Футболу України призначив його головним тренером національної збірної. В асистенти Мирону Богдановичу члени виконкому дали Юрія Калитвинцева.

Олександр Ярославський був вірний собі та в черговий раз підтвердив, що ніколи і нікуди не збирається відпускати Маркевича: "Мирон Богданович з "Металіста" нікуди не піде. Тільки разом зі мною, а я, ще раз повторюю, нікуди йти не збираюся. Я обіцяв уболівальникам, що не відпущу Маркевича - значить, не відпущу. Тому поставив Виконкому ФФУ категоричну умову, що Мирон Богданович займатиметься збірною тільки на умовах поєднання, залишаючись головним тренером "Металіста".

Як розповів президент ФК "Металіст", члени виконкому ФФУ наполягали на тому, щоб протягом останнього року Мирон Маркевич зосередив увагу винятково на національній збірній. Проте Олександру Владиленовичу вдалося переконати функціонерів ФФУ в тому, що головний тренер "Металіста" знайде правильний баланс між виконанням своїх обов"язків в клубі та збірній.

"Я сказав на засіданні виконкому, що Маркевич завжди буде головним тренером "Металіста". Але при цьому, якщо інтереси України вимагають, щоб протягом якогось періоду часу він більше уваги приділяв збірній, я це зрозумію, і наш клуб від цього не постраждає. Доводити це мені довелося хвилин двадцять. Але, незважаючи на це, приємно, що до виборів головного тренера збірної підійшли не формально, а дуже відповідально" - поділився враженнями Олександр Ярославський.

До речі, одним з найважливіших аргументів на користь призначення Мирона Богдановича, за словами президента ФК "Металіст", стали харківські вболівальники:

"З сьогоднішнього дня "Металіст" стає базовою командою збірної. На нашій базі збірна тренуватиметься, на нашому стадіоні - грати товариські матчі. Багато в чому це відбулося завдяки тій підтримці, яку надають "Металістові" харківські вболівальники.

Як було сказано на виконкомі, тепер можна бути впевненими, що навіть на відкритих тренуваннях збірної буде більше глядачів, ніж на деяких матчах Прем"єр-ліги.

Тому я хочу сказати величезне спасибі вболівальникам "Металіста", завдяки яким збірна тепер "житиме" в Харкові. А у наших футболістів з"явиться сильний стимул грати так, щоб потрапити в головну команду країни".

Прес-служба ФК "Металіст"

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" стає базовою командою збірної" - Ярославський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути