вівторок, 02 лютого 2010 09:23

"Призначення Маркевича і Калитвинцева стало несподіваним ходом" - Леоненко

"Призначення Маркевича і Калитвинцева стало несподіваним ходом" - Леоненко

Відомий у минулому футболіст Віктор Леоненко поділився своїми думками про вибори головного тренера національної збірної і перехід Олександра Алієва в "Локомотив".

- Рішення Виконкому призначити Маркевича головним, а Калитвинцева помічником для вас було несподіваним?

- Зізнаюся, несподіваний для мене хід. Раніше вважалося так: якщо ти тренер збірної, то в клубі працювати не повинен. А тут... Я, чесно кажучи, до цього нормально ставлюся. Буду радий, якщо це кадрове рішення принесе результат.

Взагалі, ситуація зараз не зрозуміла. Цікаво буде подивитися, що у нас буде за збірна. Тимощук, Чигринський не грають, Воронін і Шевченко не молоді. Хтось може і закінчити кар"єру. У наших "дорослих" футболістів можуть бити травми.

Потрібно шукати молодь, а молодь у нас слабка, тому що у нас грають легіонери. Зараз всі думають, що два роки працювати не потрібно, мовляв, результат ніхто вимагати не буде, можна спокійно собі жити.

- Уболівальники переживають, що в Маркевича і Калитвинцева не вистачить авторитету для того, щоб управляти Шевченком або Вороніним і не випускати їх, коли ті не у формі.

- Упевнений, що в Калитвинцева вистачить авторитету. З Мироном хоча і знайомий, але не настільки, щоб добре його знати. Калитвинцева ж знаю добре. Він може, кому завгодно сказати, що він не дотягує до рівня збірної. Причому, ще як сказати. Взагалі, потрібно завжди тверезо оцінювати стани футболістів. Готовий - грай, не готовий - тренуйся. Не потрібно соромитимуться, потрібно говорити. Дуже погано, коли тренер не розуміє гравця і навпаки.

- Вірите в те, що збірна України стане в 2012 році чемпіоном Європи?

- (Сміється) Ні, звичайно. Реально ставлюся до ситуації, тому і не вірю. Хоча розумію, максимальні завдання потрібно ставити. Якщо помиляюся, буду дуже радий. Чемпіонат Європи складніше виграти, ніж чемпіонат світу. У Старому світі дуже багато хороших команд. А на чемпіонат світу приїжджає багато, скажімо так, не найсильніших збірних.

- Останнє питання не по збірній. Олександр Алієв перейшов у "Локомотив". Як вважаєте хто в більшому виграші від цього трансферу: "динамівці" або "залізничники"?

- Звичайно, в більшому виграші "Динамо". Людина ж не грала в Києві. Я відразу сказав, що при Газзаєві Алієв грати не буде. А у нього ще нахабства вистачило мені передзвонити. Хоча, я людина проста, нічого страшного. Він подзвонив, сказав, що я його ображаю.

У "Динамо" Алієва Газзаєв не бачить. Але в "Локомотиві" йому буде ще складніше. У "Динамо" були свої плюси і мінуси. Складно забити гол, коли вся команда у своїй штрафній площі. У Росії ж більше хороших команд. Тому я і припустив, що в "Локомотиві" Алієву буде складніше. Там потрібно грати у відборі, а у відборі він не сильний. Нічого страшного, я теж не був сильний у відборі. Найголовніше інше уміти. Тим більше, в Алієва є удар.

За матеріалами Турнір

Зараз ви читаєте новину «"Призначення Маркевича і Калитвинцева стало несподіваним ходом" - Леоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути