четвер, 22 липня 2010 15:40

"Манчестер Юнайтед" визнаний найдорожчою командою в світі

"Манчестер Юнайтед" визнаний найдорожчою командою в світі

Британський футбольний клуб "Манчестер Юнайтед" зберіг лідерство в рейтингу найдорожчих спортивних команд світу.

Як випливає з рейтингу журналу Forbes, опублікованого 21 липня, нинішня ринкова вартість МЮ становить 1,83 мільярда доларів, а прибуток за рік - 459 мільйонів.

Друге місце укладачі рейтингу віддали команді з американського футболу "Даллас Ковбойс", капіталізація якої оцінена в 1,65 мільярди доларів. У той же час прибуток "Ковбойз" істотно нижче за аналогічний показник манкуніанців - 280 мільйонів.

Замикає трійку лідерів бейсбольна команда "Нью-Йорк Янкіз" з ринковою вартістю в 1,6 мільярда доларів і прибутком в 441 мільйон.

Традиційний конкурент "Манчестер Юнайтед" у бізнес-плані - мадридський "Реал" - в цій версії рейтингу опустився на шосте місце, пропустивши вперед клуби американського футболу "Вашингтон Редскінз" і "Нью-Інгленд Петріотс". Вартість "Реала" становить 1,32 мільярда доларів, але за розміром прибутку іспанський клуб випередив Червоних дияволів - 563 мільйона доларів.

Рейтинг SportsMoney 50-50 складений Forbes вперше. При складанні рейтингу враховувалися команди і спортсмени, що представляють п"ять різних видів спорту - американський футбол, бейсбол, баскетбол, футбол і мотогонки.

У підсумку найбільше представництво в рейтингу дісталося американському футболу - в список були включені всі 32 команди з Національної футбольної ліги США.

За матеріалами Кореспондент

Зараз ви читаєте новину «"Манчестер Юнайтед" визнаний найдорожчою командою в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути