Ексклюзиви
понеділок, 07 червня 2010 16:26

Борги власників "МЮ" перевищили мільярд фунтів стерлінгів

Борги власників "МЮ" перевищили мільярд фунтів стерлінгів

Борги американської сім'ї Глейзер, власників "Манчестер Юнайтед", складають 1,1 мільярда фунтів стерлінгів (близько 1,6 мільярда доларів), що на 400 мільйонів більше, ніж повідомлялося раніше. Про це пише BBC News. Такі розміри заборгованості можуть перешкодити Глейзерам утримати контроль над клубом.

Як відзначає видання, значна частина боргів сім'ї взята під заставу їхніх активів. Зокрема, Глейзери зайняли 388 мільйонів фунтів під заставу своїх торгових центрів і 66 мільйонів під заставу американського футбольного клубу "Тампа-Бей Баккенірс".

За боргами "Манчестера" американцям доведеться заплатити вкрай високу ставку - 16,25 відсотка річних. Коли сім'я купувала "МЮ" у 2005 році, вона взяла в кредит 500 мільйонів фунтів, а ще 272 млн заплатила готівковими коштами.

Більшу частину своєї заборгованості Глейзери набрали в роки, що передували фінансовій кризі, коли вартість активів і процентні ставки були високими. Зараз через погіршення економічної ситуації у них можуть виникнути проблеми з розплатою боргів.

Вболівальники "Манчестер Юнайтед" протягом декількох місяців проводять протести проти політики Глейзерів, спрямовану на обмеження витрат клубу. На знак свого невдоволення фанати надягають жовто-зелені кольори, що належали попередникові "МЮ" у XIX столітті - клубу "Ньютон Хіт".

Крім того, консорціум бізнесменів "Червоні лицарі" планував викупити у Глейзерів "МЮ" за мільярд фунтів стерлінгів. Однак власники оцінили клуб у півтора мільярда фунтів, після чого стало зрозуміло, що операція не відбудеться.

Загальний обсяг боргів клубів англійської прем'єр-ліги становить зараз 3,4 мільярда фунтів стерлінгів. Багато фахівців побоюються, що такий рівень заборгованості може призвести до хвилі банкрутств. У сезоні 2009/10 року, нагадаємо, розорився "Портсмут", який залишив за підсумками сезону вищий англійський дивізіон.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Борги власників "МЮ" перевищили мільярд фунтів стерлінгів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути