понеділок, 29 березня 2010 16:52

"Людей, зацікавлених піднімати спорт, в Україні немає" - Волосожар - Морозов

"Людей, зацікавлених піднімати спорт, в Україні немає" - Волосожар - Морозов

Українська пара фігуристів Тетяна Волосожар і Станіслав Морозов останні два сезони тренувалися в Німеччині з Інго Штоером і озираючись назад розуміють: переїжджати туди варто було, а Морозов навіть додав, що це треба було зробити раніше. За його словами пара стала краще і стабільніше.

Станіслав Морозов як відомо прийняв рішення закінчити спортивну кар"єру і вважає, що іншого вибору життя просто не залишало.

"Просто нашій державі наплювати на спортсменів", - з жалем констатує Станіслав. В якості підтвердження своєї точки зору приводить в приклад торішню поїздку на чемпіонат світу в Лос-Анджелес. За його словами, Федерація фігурного катання України до останнього моменту тягнула з оплатою, а в цей час мене хтось із журналістів запитав, як у пари справи. На що була дана відповідь, що квитків в Лос-Анджелес до цих пір немає. Це згадали в статті, в міністерстві прочитали - і квитки відразу з"явилися.

"З боку федерації - самі проблеми. Причому не наші проблеми: ми не повинні самі купувати собі квитки або замовляти готелі", - резюмує Тетяна Волосожар.


Весь минулий сезон, за словами фігуристів їм допомогли сплатити спонсори, яких знайшла близька подруга Волосожар.

Станіслав Морозов вважає, що скоріш за все йому доведеться займатися тренерською діяльністю, але твердо впевнений, що не в Україні. Людей, зацікавлених піднімати спорт, в країні немає.

"Все таки дійсно розвалилося. Єдиний каток був нормальний ... Але зараз до нього нереально підійти - там будівництво якесь, все націлено на футбол, на Євро 2012", - з сумом зазначає Тетяна.

"З сильних спортсменів ніхто не катається вдома: всі тренуються або в Німеччині, або в Москві", - додає Станіслав.

Відомо, що для виступів у наступному сезоні Тетяна шукає собі нового партнера. Хто він - поки невідомо. Але з усією вірогідністю можна стверджувати, що нова пара представлятиме не Україну.

Раніше президент НОК України Сергій Бубка не виключив, що Тетяна буде виступати за Росію.

За матеріалами "Спорт-Экспресс", Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Людей, зацікавлених піднімати спорт, в Україні немає" - Волосожар - Морозов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути