Ексклюзиви
вівторок, 13 травня 2008 16:18

Спортивну пара Волосожар - Морозов тренуватиме співробітник Штазі

Відомий у минулому німецький фігурист Інго Штойєр, тренер чемпіонів світу-2008 у парному катанні Олени Савченко і Робіна Шолкови, приступив до роботи з українською парою Тетяна Волосажар - Станіслав Морозов.

Дует Волосожар-Морозов виник після того, як попередня партнерка Станіслава Олена Савченко переїхала до Німеччини і стала тренуватися в Штойєра.

Волосожар-Морозов тренувалися у Галини Кухар, останні роки їм допомагав  також Микола Морозов. Втім незважаючи на ускладнення програм пара залишалася нестабільною в плані виконання елементів.

Найбільшого успіху пара досягла у 2007 році, коли стала четвертою на чемпіонаті світу в Японії. Цього року українці були лише восьмими.  

Тетяна Волосожар вважається однією з кращих парниць світу. Галина Кухар не раз скаржилась, що представники інших країн ведуть полювання на Таню.

- На Гран-прі у Парижі до нас на трибуні підсів відомий німецький журналіст російського походження Артур Вернер, який свого часу навіть допомагав у переговорах Альоні Савченко. Так ось, Вернер розповідав Тетяні Волосожар, що вважає її та Савченко найсильнішими партнерками світу. Але при цьому казав, що її місця - п"яті-шості, вище Таня не стрибне, адже українська федерація за неї домов?лятися не буде. За кілька хвилин знову повторив свою думку. А Таня не відповідає - натура в неї така. Зустріла я потім Артура за лаштунками, попередила, щоб не "обробляв" дівчину, досить однієї Савченко, - поділилася Кухар наболілим з "Україною молодою" півроку тому.

А кілька тижнів тому саме Вернер на своєму сайті натякнув на те, що українці можуть з"явитися в групі Штойєра.

Також слід відзначити, що після чемпіонату світу в Київ приїздила Олена Савченко, яка, можливо, і посприяла, такому рішенню колишнього партнера.

Морозов також буде допомагати Штойєру в роботі з українцями.

Варто зауважити, що в німецького фахівця складаються непрості взаємини з керівництвом німецької федерації фігурного катання. Почасти приводом для цього послужили "неспортивні" мотиви - Штойєра звинувачують у співробітництві зі спецслужбами Штазі. У зв"язку з цим уся підготовка його основної пари Савченко - Шолкови фінансувалася в основному за свій рахунок. Хто фінансуватиме тренування українських спортсменів наразі невідомо.

В українській федерації фігурного катання інформацією з цього приводу вирішили не ділитися.

"Чемпіон"
Зараз ви читаєте новину «Спортивну пара Волосожар - Морозов тренуватиме співробітник Штазі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути