четвер, 10 вересня 2009 10:02

"Ініціатива була не у нас" - Михайличенко

"Ініціатива була не у нас" - Михайличенко

В середу збірна України в рамках відбіркового циклу ЧС-2010 зіграла в Мінську внічию зі збірною Білорусі - 0:0. Олексій Михайличенко, головний тренер збірної України, прокоментував гру команди:

- Коментар буде дуже коротким. Тому що ми прагнули грати на перемогу. Але і наш суперник також ставив собі за мету перемогти нас. Тому сьогодні був дуже цікавий, безкомпромісний поєдинок. Дуже шкода, що ми не здобули сьогодні три очки. Хоча матч складався таким чином, що ми могли як виграти, так і програти.

Але хотів би подякувати хлопцям - у мене немає до них ніяких претензій. Самовіддача з їх боку мала місце з першої і до останньої хвилини, вони дуже хотіли досягти бажаного результату. На жаль, не вийшло, і тепер наша доля залежить від результату матчу між збірними Англії і Хорватії. Сподіватимемося, що цей результат буде прийнятний для нас, а вже після цього настане пора прінятій рішень. Поки ж цей матч не зіграний, важко оцінити наші шанси.

- Чи не затягнули ви із заміною Шевченка?

- Не думаю. Андрій вміє використовувати навіть невеликий шанс, який йому надається. Знаючи його майстерність, знаючи його бажання, ми сподівалися, що він все-таки використає свої сильні якості. На жаль, у нього не вийшло. Хоча моменти у Шевченка, особливо в першому таймі, були. Важко дізнатися, було б гірше або краще, заміни ми Шевченко раніше. Цього просто не можна перевірити.

- Чому регулярно виникали провали в центральній зоні оборони вашої команди?

- Це дійсно мало місце. Особливо, в першому таймі. Нам не вдавалося підлаштуватися під гру суперника, хоча вона була досить простою. Це завжди було або пропускання м"яча, або розворот, або коротка стінка. Десь ми не встигали, десь не спрацьовувала підстраховка. Тому виникали ці проблеми. Ми зробили на цьому акцент у перерві, і в другому таймі таких провалів у центрі оборони було вже трохи менше. Але вони з"явилися на інших позиціях. Після перерви збірна Білорусі виглядала більш різносторонньо, ніж у першому таймі. І нам було важче.

- Чому ви не зробили третю заміну? Не був би зайвим Селезньов з його умінням поштовхатися.

- Виходячи з того, як складалася гра, я не бачив тієї можливості поштовхатися. Ініціатива була не у нас, і не так багато було флангових продовжень, щоб використовувати в атаці сильні якості Селезньова.

- Чи не перегорів Мілевський?

- Важко зараз сказати однозначно. Потрібно переглянути гру. Але в багатьох моментах він зіграв не так ефективно, як того хотілося. Звичайно, психологічно йому було дуже важко. Це безумовно. І те, що він дуже хотів і старався, в цьому немає жодних сумнівів. У нього були моменти для того, щоб зробити результат. Але він зіграв не так результативно, як від нього цього чекали. Коли тебе обсвистують, грати дуже і дуже важко. Тому я чудово розумію його психологічний стан. Проте, може і не до кінця, але в цілому Артем справився з цим.

Dynamo.kiev.ua

Зараз ви читаєте новину «"Ініціатива була не у нас" - Михайличенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути