середа, 25 лютого 2009 15:59

"Головне - не панікувати" - Маркевич

"Головне - не панікувати" - Маркевич

Передматчева прес-конференція головного тренера ФК "Металіст" Мирона Маркевича:

- Звичайно, ми прагнемо забути про перемогу в Італії. Починаємо все спочатку. "Сампдорія" - не та команда, яка так просто здасться, і ми готуємося серйозно. Постараємося зіграти не гірше, ніж в Італії.

- Ви встигли випробувати поле?

- Так, поле ми вже випробували позавчора. Для такої погоди (мороз і сніг) поле в більш-менш хорошому стані.

- Мирон Богданович, на сайті "Сампдорії" з"явилася інформація, що до Харкова не прилетять провідні футболісти італійського клубу - Кассано, Паломбо.

- Не знаю про цю інформацію нічого. Можливо, приїдуть, а може - і ні. Звичайно, я не думаю, що наші футболісти на це звертатимуть увагу. Яка різниця, адже вийде на полі резервіст і зіграє на голову вище, ніж гравець основного складу. Він хоче показати, що він кращий, і що його місце - в основному складі. Я не знаю, що краще.

- Після матчу з "Сампдорією" буде не менш важлива гра з київським "Динамо" в Прем"єр-лізі.

- Ні, ми поки повністю налаштовані на матч з італійським клубом. Вона закінчиться, і тоді думатимемо про ігри в Прем"єр-лізі. Я завжди говорив, що матчі в чемпіонаті України є пріоритетними, але поки у нас є суперник, і він - складний. Потрібно думати про завтрашній матч.

- У Вас є якась стратегія, яка дозволить завоювати перемогу в завтрашньому матчі?

- Стратегія - грати в хороший футбол, це наше основне завдання. Ви знаєте, я ніколи не ставлю таких завдань, що команда повинна бути на такому-то місці. Виходять футболісти, грають в свій футбол - означає все нормально, грають погано - немає нічого: ні очків, ні перемоги. Ось це і є наша стратегія.

- Є в команді зараз якісь проблеми?

- У кожній команді є свої проблеми, ми також не виключення. Ми стараємося це не афішувати, але гравці основної команди, я думаю, готові до гри, і я сподіваюся, що вони завтра покажуть хороший футбол.

Питання Северину Ганцарчику:

- Северин, в Італії ти вийшов в кінці матчу. Чи готовий вийти в завтрашньому матчі з перших хвилин?

- В Італії перед матчем я захворів і не був готовий на 100%. Мирон Богданович ухвалив рішення випустити Бордіяна, і я думаю, Віталій дуже добре зіграв, віддавши гольовий пас.

- А зараз як себе відчуваєш?

- Я вже давно про хворобу забув і готовий грати!

- Мирон Богданович, завтра Северин гратиме в основному складі?

- Я ж не говорю, хто завтра гратиме за добу до матчу. Завтра ви всі побачите, можливо, Бордіян, можливо, Ганцарчик, а може, ще хтось.

- Як Ви морально підтримуєте команду в такі моменти?

- Головне - не панікувати. Якщо тренер починає панікувати - це найгірше. Футболісти самі розберуться, якщо є якісь проблеми. Вони - професіонали і самі уміють себе готувати до матчів.

- Ви настроюватимете команду на відкриту гру або, все ж таки, вважатимете за краще грати від оборони?

- Я не знаю, що таке відкрита гра або закрита, це нонсенс якийсь. Є команди, які грають від оборони. Якщо пам"ятаєте матч проти "Олімпіакоса", то тоді ми грали на половині поля суперника. В Італії у нас був м"яч 65 хвилин, значить, ми грали у відкритий футбол? Ми ж не закривалися! А який футбол буде завтра, побачимо.

- Якщо Ви пройдете "Сампдорію", з ким хотіли б зіграти?

- Не знаю, я про це не думаю.

Прес-служба ФК "Металіст"

Зараз ви читаєте новину «"Головне - не панікувати" - Маркевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути