субота, 12 червня 2010 13:54

"Гол збірної Мексики скасували за правилами" - Дердо

"Гол збірної Мексики скасували за правилами" - Дердо

Матчем ПАР – Мексика вчора, 11 червня, стартував ЧС-2010. Зустріч закінчилася з рахунком 1:1. Мексиканці забили на гол більше (відзначився Вела післяґ подачі кутового), але його скасували через офсайд.

Колишній голова комітету арбітрів Федерації футболу України Віктор Дердо прокоментував "Gazeta.ua" цей ігровий епізод. Нагадаємо, матч судив арбітр з Узбекситану Равшан Ірматов.

"Було приємно дивитися матч-відкриття, оскільки його обслуговував суддя з пострадянського простору і дії арбітра в цій ігровій ситуації були абсолютно правильні. Офсайд чітко зафіксував асистент арбітра і гол скасували за правилами. Хоча, можливо, декому це не сподобалося.

Дехто вважає, що якщо захисник був у воротах, то фіксувати офсайд не можна. Це абсолютно неправильне трактування. Неважливо хто знаходиться у воротах – захисник, нападаючий чи воротар. Це один гравець, а згідно правилам гри перед футболістом атакуючої команди їх має бути не менше двох. У тій ситуації був тільки один футболіст, воротар у той момент перебував за умовною лінією гравця, який був у положенні "поза грою".

Віктор Дердо вважає, що збірна ПАР заслуговувала на перемогу в матчі з Мексикою.

"Перші матчі – це завжди хвилювання, максимальна концентрація. У першу чергу команди думають як не пропустити м'яч у свої ворота і, звичайно, як створити щось біля чужих воріт.

Матч ПАР – Мексика складався з двох різних таймів. У першій 45-хвилинці домінувала команда Мексики, у другому таймі все стало практично навпаки. Якщо говорити про закономірність результату, то господарі заслуговували на перемогу, хоча фаворитом матчу була Мексика.

Щодо матчу Уругвай – Франція, то він вийшов більш напруженим, ніж перший. Домінували французи, але збірна Уругваю чітко діяла в обороні і не дозволила супернику використати всі свої козирі."

Сьогодні пройдуть три матчі ЧС-2010: Півд. Корея – Греція, Аргентина – Нігерія та Англія – США.

Зараз ви читаєте новину «"Гол збірної Мексики скасували за правилами" - Дердо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути