Ексклюзиви
четвер, 06 листопада 2008 12:13

"Газпром" пошкодував $750 млн на 7-поверховий стадіон "Зеніта" (ФОТО)

"Газпром" не дав згоди на фінансування проекту будівництва нового стадіону пітерського "Зеніту". Про це повідомило російське видання "Фонтанка".

Вартість будівництва оцінюється у 18 мільярдів 603 мільйони 260 тисяч 660 рублів, що майже дорівнює 750 мільйонам доларів США.

Раніше уряд міста передбачав, що після збільшення кошторисної вартості "Газпром" візьме половину витрат на себе, навіть пропонував акціонерному товариству 51% долю в капіталі стадіону.

5 грудня спливає останній термін аукціону на право виконання робіт по завершенню проектування і будівництва стадіону на Крестовському.

Уряд Петербургу визначив максимальний термін закінчення робіт по будівництву - 15 листопада 2010 року. Проектування повинне закінчиться рівно на рік раніше. Ліміт фінансування на 2009 рік - 8,79 мільярдів рублів, на 2010 - 9,81.

Проектування і будівництво як і раніше вестимуться згідно з рішенням бюро японського архітектора Кісе Курокава. Стадіон зведуть семиповерховим, причому перші 2 поверхи сховаються у структурі відновлюваного горба.

4 поверхи займуть трибуни і підтрибунні приміщення, а верхній поверх використовуватиметься як тераса для огляду. Там же з"являться магазини, ресторан, виставковий зал, автостоянки, бізнес-приміщення, приміщення для спортсменів, суддів і преси.

"Чемпіон"

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" пошкодував $750 млн на 7-поверховий стадіон "Зеніта" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути