середа, 20 січня 2010 15:37

"Гармаш буде лідером "Динамо", як Мілевський і Алієв" - Вукоєвич

"Гармаш буде лідером "Динамо", як Мілевський і Алієв" - Вукоєвич

Трансфер у "Динамо" Огнєна Вукоєвича став одним з найуспішніших для клубу за останнє десятиліття. Хорват надійно закрив позицію в центрі поля і, що важливо, не зупинився у своєму розвитку. Тепер Огнєн незамінний і в збірній Хорватії, звідки регулярно отримує запрошення. Про найближчі плани в кар"єрі Вукоєвич охоче розповів, перебуваючи на підготовчому зборі в Ізраїлі.

- Ти вперше на Землі обітованій?

- Ні, років шість тому приїжджав сюди разом з молодіжною збірною Хорватії, ми програли 0:1. Красива країна, чудова погода. Зараз же для нас головне, що є гарне поле і готель. На зборі більше нічого й не потрібно.

- Після сезону довжиною в півроку, місяця на відпочинок достатньо?

- Тридцять днів взимку і двадцять влітку. Це зручний календар для футболіста. Вже знаю, що збірна Хорватії, не потрапивши на Кубок світу, влітку проведе три контрольні матчі. Вони будуть для нас гарним тестом.

- Чим запам"ятався для тебе 2009 рік?

- У спортивному плані вважаю його цілком успішним. Стали чемпіонами і володарями Суперкубка, дійшли до півфіналу Кубка УЄФА. Могли пройти і далі, але удача відвернулася від нас. Те ж саме відбулося в групі Ліги чемпіонів.

- Твоя відмінна риса - стабільність. І все ж, яку з проведених ігор можеш виділити?

- Найчастіше мої вдалі ігри збігаються з успішними результатами для команди. У чемпіонаті України це матчі з "Шахтарем", "Дніпром", "Металістом", в Лізі чемпіонів перемога над "Рубіном" і нічия з "Інтером".

- У низці матчів команда грає з одним центральним півзахисником, яким незмінно стаєш ти, у деяких з двома. Від чого це залежить?

- Від сили суперника. Частіше всього два "опорника" виходять у Лізі чемпіонів. Зі мною в парі грали Юссуф, Михалик, раніше Ель Каддурі. Тепер, можливо, компанію складе Гармаш.

- До речі, твоя думка про Дениса, який нещодавно отримав гарну характеристику від головного тренера?

- Можу сказати про нього тільки позитивні слова. У Гармаша поки що немає практики, але це можна виправити. Мені він дуже імпонує, у нього велике майбутнє. Думаю, він буде таким же лідером команди, якими зараз є Мілевський і Алієв.

ФК "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «"Гармаш буде лідером "Динамо", як Мілевський і Алієв" - Вукоєвич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути