пʼятниця, 06 листопада 2009 13:50

"Футбол у нас живий, з іскоркою" - Кварцяний

"Футбол у нас живий, з іскоркою" - Кварцяний

Наставник луцької "Волині" Віталій Кварцяний розповів по плани і амбіції клубу на найближчий сезон.

- Віталію Володимировичу, чи дійсно перед вами і вашими підопічними цією осені було поставлено завдання пройти всі осінні раунди Кубка, не роблячи акценту на внутрішній першості?

- Так, в першій половині нового сезону, якщо брати період до Нового року, саме це і було нашою основною метою, яку сформулювали перед колективом президент і акціонери клубу.

- Ви, у свою чергу, заявили, що "тепер потрібно будувати команду на півфінал". Є бажання привезти до Луцька єврокубки?

- А ви як думали, хіба ми всі ці раунди проходили заради жарту? Ні, у нас команда з характером, ми серйозно збираємося потурбувати зелені поля України. Та і футбол у нас живий, з іскоркою. Інша справа, що раніше клубу явно не вистачало економічного потенціалу, а останнім часом ситуація змінилася. І ось вам плоди дружної роботи тренерського штабу, президента і акціонерів "Волині". Здається, ми довели, що Луцьк - це не просто якась Фата-моргана, а колектив, який прагне давати реальний результат.

- Відставання "Волині" від "Львова", що йде другим, складає всього три очки. Боротьба за дві путівки в елітний дивізіон входить у ваші плани?

- Завдання у нас в чемпіонаті сформульоване так: грати краще, ніж в минулому сезоні, а він у нас вийшов гірше, ніж ми планували. Причин вистачало, озвучувати зараз не хотілося б. Де в чому не повезло, десь недопрацювали. Ну а цього сезону ми зовсім не проти підвищитися в класі.

- Ви самі сказали про те, що за вихід в півфінал Кубка країни ваші підопічні отримають дуже серйозні преміальні. У зв"язку з цим питання: що за загадкові київські спонсори вирішили простимулювати команду за таке досягнення?

- Не кваптеся, прийде час і все взнаєте самі (сміється).

- Чув, що ви обіцяли своїм футболістам, що якщо вони програють, ви полетите в теплі краї і залишите їх без нагляду і зарплати, як мінімум на місяць? Невже відлетіли б?

- Знаєте, у мене вдома сім"я, собака, і я ними дорожу, адже це мої кращі друзі. Але якби програли, скажу відверто, зник би. Такий у мене настрій був – психологічно розштурхати колектив. На Канари б, звичайно, не полетів: але на тиждень-другий пропав би – це точно. На щастя, до цього справа не дійшла: хлопці молодці, витримали, і були винагороджені – поклали до кишені дзвінку копієчку, вона їм під Новий рік вже точно не завадить (посміхається).

- Віталію Володимировичу, багато ваших колег визнають: у "Волині" відчувається почерк хорошого тренера. Не повірю, якщо скажете, що до вас не надходять пропозиції від серйозніших клубів. Чи вам так добре в Луцьку?

- Я часто читаю в пресі, хто кого і куди запрошує. Але про мої пропозиції знає лише наш президент Василь Столяр. Все знає: хто запрошував, куди і скільки разів. Але я вам скажу таке: якби нам у "Волині" все легко давалося, можливо, подумав би про зміну обстановки. Але ми в цей клуб надто багато зусиль вклали. А ще дали один одному чесне слово: я пообіцяв, що ліпитиму команду, а президент, що зробить все можливе для її процвітання. Ось так і йдемо вперед рука об руку, ставимо і вирішуємо честолюбні завдання. Хай область у нас невелика, але амбіції - величезні. Хочемо створити максимальний опір великим містам і великим клубам.

ФК "Волинь"

Зараз ви читаєте новину «"Футбол у нас живий, з іскоркою" - Кварцяний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути