четвер, 29 жовтня 2009 18:34

"Шахтар" обіграв "Динамо" в Кубку України

Автор: фото: PHL
  Футболісти ”Шахтаря” Ілсіньйо (№11), Фернан-діньйо (№7) та Луїс Адріано (у центрі) святкують другий гол у ворота ”Динамо”
Футболісти ”Шахтаря” Ілсіньйо (№11), Фернан-діньйо (№7) та Луїс Адріано (у центрі) святкують другий гол у ворота ”Динамо”

Валерій Газзаєв програв перший матч в українських турнірах. Його київське "Динамо" у чвертьфіналі національного Кубка поступилося донецькому "Шахтареві" — 0:2. Це була четверта поспіль домашня перемога гірників над принциповим суперником.


Тактика

"Шахтар" зіграв 1-4-2-3-1. Фернандіньйо розташувався в опорній зоні з Гюбшманном, а Ілсіньйо та Вілліан постійного місця не мали, з"являлися на різних ділянках поля. "Динамо" діяло 1-4-4-1-1. На вістрі атаки був Кравець, функції диспетчера частково взяли на себе Мілевський та Шевченко. "Шахтар" виграв середину поля насамперед завдяки прекрасній роботі з м"ячем бразильських півзахисників, хоча на початку матчу ледь помітну перевагу мали кияни. В "Динамо" виблискував Шевченко — майже без швидкості, на техніці обігрував суперників, різко змінюючи напрямок руху, віддавав передачі, бив сам, передбачав наперед розвиток атаки.


Герой

Ілсіньйо в атаці був нестримний. Зупинити його сам на сам було неможливо — Ілсі демонстрував філігранну техніку. Надто ближче до кінця матчу, коли "Динамо" пішло уперед і залишало вільні зони.


Антигерой

Станіслав Богуш пропустив ключовий перший гол у ближній кут. Враховуючи проблеми гостей у розгортанні позиційних атак, гандикап "Шахтаря" був значним. Вилучення Вукоєвича на результат не вплинуло.

Заміни

У "Шахтаря" вони були тактичними. Газзаєву, на відміну від матчу в Дніпропетровську, не вдалося за допомогою свіжих футболістів посилити гру. З появою Алієва замість Кравця "Динамо" перебудувалося, але прибрати м"яч до своїх ніг не змогло.

Богуш пропустив ключовий гол у ближній кут

Лівий фланг "Динамо"

Ця зона стала очевидною проблемою команди. Газзаєв у стартовому складі випустив Бетао — теоретично надійнішого, ніж Маграо в обороні. Допомагав йому Гіоане. Обидва не впоралися з Ілсіньйо та Срною, коли був проведений перший гол. Гостроти біля воріт суперника Гіоане також не створив, часто помилявся в передачах.


Суддівство

Результативних помилок не було. Проте після матчу головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу заявив, що "у деяких епізодах суддя приймав рішення не на нашу користь".



Результати матчів 1/4 фіналу Кубка України


"Шахтар" (Донецьк) — "Динамо" (Київ) — 2:0

"Таврія" (Сімферополь) — "Оболонь" (Київ) — 4:0

"Дніпро" (Дніпропетровськ) — "Металург" (Донецьк) — 1:2

"Волинь" (Луцьк) — "Металург" (Запоріжжя) — 2:1

Матчі 1/2 фіналу складатимуться з однієї гри й відбудуться 24 березня, середа. "Волинь", як першолігова команда, гратиме півфінальний поєдинок удома.

Жеребкування 1/2 фіналу — 11 листопада, середа.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" обіграв "Динамо" в Кубку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути