понеділок, 28 червня 2010 20:12

"ФІФА жорстко стоїть на тому, що відеоповтори є зараз неприйнятними" - Дердо

"ФІФА жорстко стоїть на тому, що відеоповтори є зараз неприйнятними" - Дердо

Вчорашній ігровий день ЧС запам"ятався не стільки видовищною грою, скільки суддівськими помилками. Одна з них сталася в матчі Німеччина-Англія, коли уругвайський арбітр Хорхе Ларріонда не зарахував гол Френка Лемпарда, коли м"яч відскочивши від поперечини чітко приземлився за лінією воріт. Даний факт уже почав породжувати нові пристрасті навколо теми введення відеоповторів спірних моментів.

"Протягом чемпіонату бурхливі пристрасті на цю тему навряд чи будуть, хоча в перспективі будуть то затухати, то спалахувати з новою силою, - говорить у коментарі Gazeta.ua екс-глава комітету арбітрів ФФУ Віктор Дердо. - Але сьогодні ФІФА дуже жорстко стоїть на тому , що поки відеоповтори є неприйнятним для футболу. Адже футбол - це не тільки фінальна частина чемпіонату світу, Ліга чемпіонів, інші турніри. Є ще й масові змагання, яких набагато більше, ніж великі форуми. І якщо застосовувати їх там, то це треба робити і тут, інакше це необ"єктивно по відношенню до самого футболу".

На думку Віктора Григоровича якщо скрізь будуть різні підходи, то виходять якісь різні правила гри. І одні будуть грати за одними правилами, інші - за іншими. Разом з тим, можливо щось і зміниться, вважає він.

"У березні було засідання ради ФІФА за правилами гри, де обговорювалася тема, пов"язана з впровадженням т.зв. "технології лінії воріт" (м"яч із чіпом). Крім м"яча встановлюється спеціальна апаратура на стійці воріт, яка в разі перетину м"ячем лінії воріт дає сигнал. Можливо, це і допомогло б арбітрам. Був проведений експеримент і рада поки вирішила його призупинити. На даний момент ця тема закрита, без будь-яких пояснень причин".

Відносно теми наявності п"ятого арбітра за лінією воріт, Віктор Дердо вважає її актуальною, але ЧС - не місце для таких експериментів.

"Такий експеримент не може проводиться на такому форумі як фінальна частина ЧС. Для цього як правило використовуються змагання більш низького рівня - юнацькі, жіночі. Тема п"яти арбітрів навесні була дуже актуальна і також активно обговорювалася. Мішель Платіні виступав на цій раді і отримав підтримку в тому, що на найближчі два роки цей експеримент буде продовжений".

"ФФУ отримала циркуляр із зверненням до всіх національних асоціацій, які хотіли б взяти участь в експерименті. І не тільки на змаганнях єврорівня. Платіні сказав, що буде розширено коло змагань, де будуть використані п"ять арбітрів."

За словами Віктора Дердо, національні асоціації зможуть отримати дозвіл на проведення цього експерименту в рамках своїх внутрішніх турнірів. Для цього необхідно буде подати офіційну заявку.

Зараз ви читаєте новину «"ФІФА жорстко стоїть на тому, що відеоповтори є зараз неприйнятними" - Дердо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути