пʼятниця, 28 листопада 2008 18:00

"Європа і світ торгують дітьми" - Платіні

"Європа і світ торгують дітьми" - Платіні

Президент УЄФА Мішель Платіні виступив проти купівлі і продажу футболістів, що не досягли 18-річного віку.

"Сьогодні в світі і Європі йде торгівля дітьми, - цитує Платіні УЄФА. - Я не маю наміру пом"якшувати слова, оскільки ситуація серйозна. Як ще назвати цей феномен, при якому дітей у віці 12-13 років відривають від рідних місць і культури, щоб в майбутньому отримати фінансову вигоду? Саме так зараз відбувається у футболі.

Те, що клубам не можна робити удома, вони роблять зі своїми сусідами по Європі або ж в Африці і Латинській Америці. Це має катастрофічні наслідки для юнацьких академій, а також для психологічного стану молодих гравців та їхнього навчання.

Той, хто розуміє, що в середньому лише один з 10 хлопців, які займаються в клубній академії, стане професіоналом, може зрозуміти, яке нестабільне їхнє становище, і як важливо дати їм освіту, яка підготує їх до життя поза футболом.

В зв"язку з цим ми б хотіли мати можливість заборонити трансфери футболістів, що не досягли 18-річного віку, усередині ЄС. Ми просто прагнемо допомогти молодим людям, яким загрожує небезпека".

sport.segodnya

Зараз ви читаєте новину «"Європа і світ торгують дітьми" - Платіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути