середа, 23 грудня 2009 13:26

"До ЧС-2010 нам не вистачило півкроку" - Михайличенко

"До ЧС-2010 нам не вистачило півкроку" - Михайличенко

Олексій Михайличенко, контракт якого із збірною України закінчився 30-го листопада, сьогодні в неформальній атмосфері зустрівся з журналістами, підвів підсумки виступу української національної команди у відбірному циклі ЧС-2010 і відповів на ряд питань журналістів і уболівальників. Відзначимо, що окрім Михайличенка, з журналістами спілкувалися його помічники по штабу збірної - Володимир Веремєєв, Вадим Євтушенко і Михайло Михайлов.

Найцікавіші вислови тренера.

Про свій нинішній статус. "Відразу хочу сказати, що і мій контракт з ФФУ, і контракти моїх помічників, закінчилися 1-го грудня, - відзначив Михайличенко в своєму вступному слові. Пропозицій з продовженню роботи із збірною України поки нам не надходило. Тому зараз ми перед вами не як тренери української національної команди, а приватні особи, які прийшли поговорити з вами про те, що у нас вийшло, і що ні".

Оцінка виступу збірної України у відбірному циклі ЧС-2010. "Особиста моя думка: я не згоден з тим, що відбірний цикл був нами провалений. Ми програли плей-офф".

Про звітний матч із збірною Греції. "З греками не можна було грати у відкритий футбол. Ми це знали абсолютно точно. Такий висновок можна зробити з тієї гри, яку греки стабільно демонстрували впродовж останніх п"яти років. Мені здається, ми провели матч на достатньо непоганому рівні. Нам не вистачило досвіду переламати гру, коли на табло був рахунок 0:1. Ми не зуміли зробити те, що зробили в матчах з хорватами і англійцями. У другу чергу необхідно відзначити нереалізацію гольових моментів. У результаті, нам не вистачило якихось півкроку для того, щоб досягти своєї мети - фінальної частини чемпіонату світу".

Відповідь на питання чи "Попрощалися з вами у Федерації футболу України?": "Коли говорять "Добрий день, Луческу", то це означає "До побачення, Михайличенко".

Про можливе продовження роботи в збірній України. "Я завжди прагну бути адекватним, і я готовий працювати. Я знаю, що робити, і готовий втілювати це в життя. Але поки немає пропозиції, про це говорити, напевно, немає сенсу. Але як би там не було, я завжди переживатиму за збірну, за хлопців, за їх прогрес, за те, щоб вони виправдовували аванси, які ми їм давали".

Про найближчі плани. "Потрібно бути готовим до всього. Так виходить, що є певні цикли роботи, які змінювалися паузами. Не можна говорити про те, що я зараз понесу своє досьє на біржу тренерів. Цього не буде. Я аналізуватиму пройдений етап і готуватимуся до будь-якого нового етапу роботи. Життя не закінчується. При цьому, поразка дає ще більший стимул для аналізу, для того, щоб спробувати вийти на якісно новий рівень".

За матеріалами Динамо Киев от Шурика

Зараз ви читаєте новину «"До ЧС-2010 нам не вистачило півкроку" - Михайличенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути