Ексклюзиви
пʼятниця, 15 серпня 2008 08:46

"Дніпро" зі скрипом переграє швейцарців

"Дніпро" зі скрипом переграє швейцарців
Створивши з півтора десятка гольових моментів, дніпропетровський "Дніпро" ледь не втратив перемогу в матчі другого кваліфікаційного раунду Кубка УЄФА зі швейцарською "Беллінцоною".

Господарі досить легко розкрили оборонні редути гостей вже до кінця першої десятихвилинки. Масована атака "Дніпра" завершилася скидкою Андрія Воробея на неприкритого Максима Калініченка, який перебував за вісім метрів від воріт і ударом з розвороту забив свій перший гол після повернення з Москви до Дніпропетровська. Незабаром підопічні Олега Протасова могли відзначитися знову зусиллями своїх центральних захисників, які підключилися на розіграш "стандарту".

Після навісу Руслана Ротаня на дальню стійку Богдан Шершун скористався помилкою на виході кіпера гостей Маттео Грітті і покотив м"яч вздовж лінії воріт, куди кинувся Андрій Русол. Проте швидшим в цьому епізоді виявився Анджело Разо, який зумів нейтралізувати загрозу. Далі гра трохи заспокоїлася, чим з часом могла скористатися "Беллінцона". Як мінімум двічі швейцарці могли покарати "Дніпро" за надмірний академізм. Але Мауро Лустрінеллі трохи не повезло, а Ікечукву Калу промахнувся по порожніх воротах.

На початку другого тайму господарі знову добилися свого. Сергій Назаренко увійшов справа до штрафного гостей і чітким ударом вразив дальній кут - 2:0. "Дніпро" і далі хвиля за хвилею розгортав атаки на половині суперника. Воробей не реалізував вихід один на один, Русол з лінії воротарського пробив головою прямо в голкіпера, поряд з хрестовиною вистрілив Руслан Ротань. "Беллінцона" на 63-ій хвилині відповіла єдиним швидкісним випадом і, як водиться в таких випадках, забила.

Наближаючись до штрафного дніпрян, Калу змусив помилитися Русола, і зловивши його на помилковому русі, елегантним обвідним ударом послав м"яч в "дев"ятку" воріт В"ячеслава Кернозенка. Цей ляпас ще більш активізував "Дніпро", який спробував тут таки відновити перевагу в рахунку. Але гарячковість зіграла злий жарт з командою Протасова. На 75-ій хвилині Ротань збив в своєму штрафному все того ж Калу, і Гюркан Серметер з 11-метрової позначки переграв Кернозенка - 2:2.

Як виявилось, і це було ще далеко не все. Українці кинули шквал атак на ворота Грітті. Випустивши на заміну Дмитра Льопу і Сергія Корніленка, Протасов пішов ва-банк. І успіх не відвернувся від наставника "Дніпра". Вискочивши до воріт "Беллінцони", Льопа не влучив в ствір, зате Корніленко потужним ударом з лінії штрафного після передачі Максима Пашаєва забив на 79-ій хвилині третій м"яч у ворота гостей.

Міг білорус відзначитися ще не раз, проте занадто метушився і поспішав. Швейцарці ж останні п"ятнадцятихвилинку провели на власній половині, навіть не думаючи про атаку. Підсумкові 3:2 цілком влаштували їх наставника Марко Шеллібаума, який вважав за краще відкласти з"ясування стосунків на два тижні. Думається, на виїзді "Дніпру" доведеться несолодко, адже в Дніпропетровську гості дали зрозуміти, що вони вміють не тільки захищатися.

Дніпро - Беллінцона 3:2
Голи: Калініченко, 9, Назаренко, 48, Корніленко, 80 - Калу, 64, Серметер, 75 (з пенальті)

Дніпро: Кернозенко, Єщенко, Шершун, Русол, М.Пашаєв, Калініченко, Шелаєв, Лисицький (Льопа, 71), Назаренко, Ротань (Давідсон, 79), Воробей (Корніленко, 60)

Беллінцона: Грітті, Сікейра, Манджератті, Ла Рокка, Разо, Гаши (Феррацца, 90), Серметер, Вахаб, Рівера, Калу (Ді Дзенцо, 84), Лустрінеллі (Ру, 72)

Попереджені: Ротань - Калу, Серметер

uefa.com

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" зі скрипом переграє швейцарців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути