вівторок, 02 березня 2010 10:59

"Дніпро" купив футболіста української "молодіжки" для "Кривбаса"

"Дніпро" купив футболіста української "молодіжки" для "Кривбаса"

На фініші трансферного вікна в Україні аутсайдер чемпіонату "Кривбас" посилився двома гравцями.

З першолігового "Львова" приїхав 21-річний хавбек молодіжної збірної України Валерій Федорчук, який просився у клубу продати його в команду вищої ліги. Цікаво, що першим клубом Федорчука після закінчення вінницького спортінтернату був саме "Кривбас", але тоді зовсім юний гравець не зумів закріпитися в команді. Він буде виступати в Кривому Розі на правах оренди.

Також як і ще один хавбек 19-річний Дмитро Хомченовський з донецького "Олімпіка". Вони сьогодні були внесені до заявки клубу під 37-м і 50-м номерами відповідно.

Тим часом, президент ФК "Львів" Юрій Кіндзерський в інтерв"ю газеті "Команда" повідомив, що продав Федорчука "Дніпру" майже за 5 мільйонів гривень.

"Футболіст був упевнений, що переріс наш рівень і що його готові бачити у своїх лавах практично всі українські елітні команди і навіть деякі європейські, тому почав вести себе, скажімо так, некоректно. Щоб своєю поведінкою він не впливав на колектив, було прийнято рішення виставити його на трансфер і при цьому відправити у другу команду.

Думаю, хлопцеві трохи закрутив голову агент, а може, таким чином вони вирішили нас шантажувати - адже влітку у гравця закінчується контракт. Щоб довести, що я не збираюся за рахунок продажу Федорчука підвищувати свій добробут, я пообіцяв, що всі виручені за можливий трансфер гроші надішлю на благодійність - до дитячих будинків Львівщини.

Ми відповіли згодою на першу ж реальну пропозицію про придбання виконавця і тепер Валерій - гравець "Дніпра". Сума трансферу склала 4 мільйони 800 тисяч гривень. До 3 березня дніпропетровці пообіцяли перерахувати гроші, ми ж визначимося, яка конкретно допомога потрібна дитячим будинкам, і найближчим часом я виконаю свою обіцянку. " - розповів Кіндзерський.

За матеріалами УПЛ, Football.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" купив футболіста української "молодіжки" для "Кривбаса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути