середа, 23 травня 2007 21:09

"Динамо" і "Шахтар" зіграли внічию

У матчі 28 туру донецький "Шахтар" мав шанс, щоб скоротити відставання від київського "Динамо" до трьох очок. Утім, у Донецьку команда Мірча Луческу не зуміла здолати підопічних Анатолія Дем`яненка і нічия 2:2 практично коронувала київський клуб, повідомляє champion.com.ua.

Відрив між "Динамо" і "Шахтарем", як і раніше становить 6 очок. Тепер "гірникам", щоб сподіватися на "золотий" матчі потрібно молитися на "Арсенал" та "Карпати", які в Києві мають обіграти "Динамо" у двох останні іграх чемпіонату.

Гру з київським "Динамо" Луческу називав матчем престижу. На двобій приїхав прем`єр-міністр Віктор Янукович, а коментувати зустріч запросили російського коментатора Володимира Маслаченка, який не приховував своєї симпатії до господарів і першу половину матчу розповідав про події на полі "у сліпу", не зумівши вивчити до гри більшості прізвищ гравців "Динамо".

Сама ж гра, яка проходила в 30-градусну спеку, порадувала голами.

"Динамо" вийшло на гру з одним форвардом - Клебером і не збиралося форсувати події. У перші 15 хвилин на полі домінував "Шахтар". На 14 хвилині удар Жадсона з 16 метрів проходить поруч зі стійкою. За чотири хвилини кутовий біля воріт "Динамо" і Левандовський виграє верхову боротьбу у Михалика і ударом головою відправляє м`яч у ворота Шовковського - 1:0.

Киянам вдалося відігратися доволі швидко. Рінкон пасом врозріз виводить сам на сам з Шустом Клебера і той ударом з 14 метрів у кут воріт зрівнює рахунок - 1:1.

Початок другого тайму спантеличив "Динамо". Навіс у штрафну гостей завершився пенальті у ворота Шовковського. Одеський суддя Віталій Годулян вирішив, що Михалик зіграв рукою у боротьбі з Левандовським. Кияни довго сперечалися, але Годулян свого рішення не змінив. З 11 метрів Брандау пробив у кут воріт, а Шовковський стрибнув в інший бік - 2:1.

І знову Києву вдалося відігратися доволі швидко. З кутового навішує на дальню штангу Корреа і Рінкон вбиває м`яч у кут воріт "Шахтаря" 2:2.

У додані суддею три хвилини "Шахтар" пішов на штурм воріт, але "Динамо" вистояло і вже у матчі наступного туру з "Карпатами" може оформити чемпіонство після 2-річної перерви.

"Шахтар" - "Динамо" - 2:2 (1:1)

23 травня. Донецьк. Республіканський стадіон "Олімпійський".

Суддя: Віталій Годулян (Одеса).

"Шахтар": Шуст, Срна, Чигринський, Кучер, Рац (Гай, 62), Левандовський, Матузалем, Фернандіньо, Жадсон (Елано, 46), Маріка (Воробей, 69), Брандао.

Головний тренер Мірча Луческу.

"Динамо": Шовковській, Гусев, Родріго, Ващук, Несмачний, Михалик, Юссуф (Гіоане, 79), Корреа (Белькевич, 62), Нінкович, Рінкон, Клебер (Шацьких, 83).

Голи: Левандовський (18), Клебер (26), Брандао (48, з пенальті), Рінкон (56).

Попередженння: Брандао (6), Нінкович (43), Юссуф (49), Корреа (60), Кучер (71).

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" і "Шахтар" зіграли внічию». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути