неділя, 22 листопада 2009 12:10

"Цю перемогу потрібно скоріше забути" - Ігор Суркіс

"Цю перемогу потрібно скоріше забути" - Ігор Суркіс
Після матчу "Динамо" - "Шахтар" (3:0) першим до журналістів вийшов президент киян Ігор Суркіс. Команда зробила прекрасний подарунок Ігорю Михайловичу напередодні його Дня народження. Президент не приховував свого задоволення від результату, але відзначив, що його потрібно скоріше забути і готуватися до найважливішої гри в Казані:

- Зазвичай перед Днем народження результат виявляється протилежним, - з посмішкою зауважив Ігор Михайлович. - У роздягальні я подякував хлопцям за якість гри, самовіддачу і гарний настрій перед матчем у Казані. Але цю перемогу потрібно скоріше забути. У нас є всі шанси "зачепитися" за вихід у плей-офф Ліги чемпіонів.

- Ви пам"ятаєте, коли "Динамо" в останній раз перемагало "Шахтар" з таким великим рахунком?

- Це було при Лобановському. І сьогоднішню перемогу будемо пам"ятати. Потрібно було припинити пустопорожні розмови, що "Шахтар" на голову сильніший за "Динамо". Це дві абсолютно рівні команди. Нам просто трохи більше пощастило, оскільки суперник не забив одинадцятиметровий, призначений на самому початку матчу. Реалізуй вони його, не відомо, як би цей матч закінчився. Вважаю, що сьогодні наша команда продемонструвала характер. Те, що сталося зі збірною України, безумовно, не могло не накласти відбиток на футболістів і "Шахтаря", і "Динамо".

- Ваші враження від гри Україна - Греція?

- Я розчарований. З самого початку все пішло якось не так. Цей ажіотаж з квитками, з глядачами... Команда не зіграла так, як повинна була. Якби Україна зіграла проти Греції, як сьогодні "Динамо" проти "Шахтаря" - дисципліновано, мобільно - думаю, ми були б уже на чемпіонаті світу. Те, що наша національна команда туди не потрапила - трагедія для всіх. Я, як президент клубу, в якому грає велика кількість збірників, також не знімаю із себе провину. Ми повинні все проаналізувати і подумати, що робити далі та як добитися того, щоб збірна України порадувала нас успіхами в 2012 році.

- Кілька днів тому Шевченко був убитий горем і плакав у Донецьку, а сьогодні видав прекрасну гру. Чи є якийсь секрет відновлення?

- Мало хто знає, що на наступний день після гри збірної Андрій полетів до Німеччини, де знову пройшов певний курс терапії. Сьогодні ми побачили його у всій красі. Це говорить про його професіоналізм, волю і бажання грати у футбол. Я ставлю його в приклад всій команді. Вважаю, сьогодні Шевченко і Мілевський зіграли одну з найкращих своїх ігор.

- У решти збірників також було лише два дні на відновлення. Чи задоволені ви тим, як вони сьогодні зіграли?

- Я задоволений тим, як команда в цілому відновилася. На наших провідних футболістів - Михалику, Шевченку, Мілевському - лежав величезний психологічний тягар. Плюс Шовковський тільки нещодавно відновився і, на мій погляд, провів сьогоднішню гру просто прекрасно. Хлопці впоралися, рахунок по грі. Шкода, що не забили більше.

- Поклавши руку на серце, ви очікували такого результату?

- Граючи проти принципового суперника, важко очікувати подібний рахунок. Але, будучи вчора на базі, я бачив обличчя футболістів і розумів, що сьогодні успіх буде на нашому боці. До речі, наш дубль програв 5:2, а сьогодні основа виграла 3:0. У сумі виходить 5:5.

- Казань можна брати?

- Не просто можна, ми зобов"язані її брати, якщо хочемо продовжувати виступати в єврокубках. Обігравши "Рубін", ми зможемо потрапити в Лігу Європи, а далі - буде видно. В іншому випадку нам буде дуже важко сподіватися на єврокубкову весну. Вважаю, ми зобов"язані налаштуватися, забути сьогоднішню перемогу, хоча вона й дуже важлива в психологічному плані. Будемо сподіватися, в Лізі чемпіонів у нас також все складеться вдало.

- "Динамо" сьогодні впевнено обіграло принципового суперника, а "Рубін" став чемпіоном. До наступного матчу обидві команди підходять в гарному настрої...

- Так, але я сподіваюся, "Рубін" буде радіти більше, ніж ми. Для нас це чергова гра, а вони поставили жирну крапку за підсумками всього чемпіонату. Тому, можливо, ми будемо в кращому функціональному стані. Це залежить від того, як казанці святкуватимуть свою перемогу.

- Сім очок відриву від "Шахтаря" - чемпіонство?

- Не сказав би, оскільки нам навесні грати в Донецьку. Достатньо ігор залишається провести і цього року. Тому розслаблятися не можна в жодному разі. В той же час, цей відрив дає нам можливість констатувати, що ми пристойно відірвалися від свого головного конкурента. Але говорити, що ми чемпіони, можна буде тільки після поставленої жирної крапки в кінці чемпіонату. Я вас запевняю, "Шахтар" також не буде зупинятися. Сьогодні "Динамо" яскраво продемонструвало рівень команди Ліги чемпіонів і Ліги Європи.

- Валерій Газзаєв залишається в команді?

- У нього трирічний контракт, він, природно, залишається і буде продовжувати працювати. Професійні контракти для того й укладають, щоб тепер ми не обговорювали те, що говорять у Росії.

- А якщо його все-таки покличуть у збірну Росії?

- Я не буду це обговорювати, оскільки ніхто нікого не кликав.

- Чи можливе суміщення його роботи на двох посадах?

- Я це не розглядаю.
Зараз ви читаєте новину «"Цю перемогу потрібно скоріше забути" - Ігор Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути