неділя, 22 листопада 2009 10:59

"Щасливим буду, коли виграємо чемпіонат" - Газзаєв

"Щасливим буду, коли виграємо чемпіонат" - Газзаєв
Валерій Газзаєв, головний тренер "Динамо", дав коментар після перемоги над "Шахтарем" (3:0):

- Незважаючи на рахунок, гра вийшла дуже важкою. Зустрічалися дві найкращі команди України. Була присутня напруга, особливо з огляду на не зовсім гарний психологічний стан гравців - і прикрий програш "Інтеру", і поразку національної збірної України. Два минулі дні в більшій мірі довелося присвятити, перш за все, психологічному відновленню гравців. В цілому, був негативний фон, але, на щастя, гравці мобілізувались і сьогодні продемонстрували дуже гарну гру. Ми гостро контратакували і домоглися найважливішої перемоги в стратегії турнірної боротьби.

- Бетао, коли готувався вже вийти на поле в перерві, повинен був замінити Ярмоленко?

- Ні, я збирався замінити Михалика, оскільки Тарас погану почував себе в перерві. Потім йому стало краще, і він сказав, що, на щастя, може грати. Михалик - справжній воїн і чоловік.

- Наскільки позначився на команді негативний фон напередодні матчу з "Шахтарем"?

- Після матчу Україна - Греція минуло всього лише два дні. Ніяких тренувальних занять, окрім 20-хвилинних відновлювальних заходів, нічого не було. Ми акцентували основну увагу на психологічному відновленні гравців, щоб вони посміхалися, адже життя на цьому не закінчується. Звичайно, всім хотілося брати участь на чемпіонаті світу, і був для цього шанс, але тепер гравці повинні були перейнятися відповідальністю за результат матчу з "Шахтарем". Звичайно, вони переживали, але нам вдалося їх заспокоїти, і сьогодні футболісти продемонстрували свої надзвичайно професійні якості, стійкий психологічний стан і характер. У таких іграх і народжується справжня команда, але одночасно йде і формування цієї самої команди. Адже нам треба вирішувати завдання, які поставив президент.

На жаль, у матчі за збірну травмувався Хачеріді, і ми його втратили до кінця року, "Шахтар" з тієї ж причини не задіяв сьогодні Кучера. Протягом тривалого турніру бувають подібні проблеми, бувають картки, видалення, небажані травми. Тим не менш, сьогодні команди продемонстрували поважне ставлення один до одного, і ми побачили дуже гарний матч.

- Чому сьогодні не грав Гусєв?

- Буквально позавчора Олег відчув нездужання і взагалі не готувався до гри. Тим не менш, думаю, до поєдинку в Казані він буде готовий.

- Це не перша велика перемога у вашій тренерській кар"єрі. Що відчуває тренер після таких перемог?

- Безумовно, я дуже задоволений результатом. Але бувають і такі матчі, як з "Інтером" - абсолютно протилежний стан душі. Зараз, звичайно, відчуваю радість, особливо враховуючи те, що це дуже важлива перемога - як у психологічному, так і в стратегічному плані. А щасливим я буду, коли виграємо національну першість (посміхається).

ФК "Динамо"
Зараз ви читаєте новину «"Щасливим буду, коли виграємо чемпіонат" - Газзаєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути