неділя, 22 листопада 2009 11:36

"Подумали, що перемога сама прийде до нас у руки" - Луческу

"Подумали, що перемога сама прийде до нас у руки" - Луческу
Мірча Луческу, головний тренер "Шахтаря", розповів про поразку від "Динамо":

- Хотілося б у першу чергу вибачитись перед нашими вболівальниками за таку гру, яку ми продемонстрували сьогодні. Якщо чесно, то мені соромно. Не бачив, щоб моя команда виглядала настільки потворно, а "Динамо" заслуговує на привітання за сьогоднішню гру. У перші 15 хвилин ми мали перевагу, а в подальшому динамівці використовували дурні помилки наших центральних захисників. Команда виглядала добре, і головне, щоб надійно грав захист, і здійснювався швидкий вихід з оборони. На жаль, цього компонента у нас сьогодні не було.

Перший гол на совісті Іщенко, до другого м"яча призвела надмірна розслабленість Ракицького. Тільки вчора в розмові з президентом прозвучало, що, напевно, підуть помилки у цього молодого захисника - Рінат Леонідович як передчував... Це все ігрові моменти, які додали впевненості футболістам "Динамо". Забивши нам, вони зіграли в свою улюблену гру на контратаках - в цьому компоненті кияни дійсно сильні. І я дуже здивований, що не було жодної реакції від наших гравців. За великим рахунком, з нашого складу навіть виділити нікого. Відповідальність за результат беру на себе, оскільки я приймаю рішення, кого ставити в склад на гру. Але, ще раз повторюю, що чекав від своїх підопічних зовсім іншої гри.

Також хотів би відзначити якісне суддівство в сьогоднішньому матчі. Арбітр тримав нитки гри в своїх руках, і судив те, що бачив, нічого не вигадуючи. Фол на Срна заслуговував на пенальті, а ось епізод з падінням Ярмоленко необхідно дивитися - якщо гравець симулював, то необхідно було виносити попередження. В іншому ж арбітр відпрацював так, як повинні судити подібні ігри. Виправдань на сьогоднішній день у нас немає. У нас, в принципі, було 18 днів на підготовку до цієї гри. Незважаючи на те, що в матчі з греками брало участь більше динамівців, на матч з нами вони знайшли супермотівацію, яку й продемонстрували. У таких матчах на перший план виходить не функціональний стан, а в першу чергу мотивація і бажання - у чому, власне, вони й перевершили нас сьогодні. У плані мотивації наші футболісти не піднялися до рівня гравців "Динамо", що в першу чергу призвело до поразки.

Попереду в "Динамо" важка гра в Лізі чемпіонів. Оскільки ми всі переживаємо за рейтинг країни, хотілося б побажати "Динамо" вдалої гри в Казані проти "Рубіна".

- У "Шахтарі" забиває велика група гравців. Але вже більше півроку грає лише один нападник - Луїс Адріано. Зовсім загубився Агахова, Гладкий далекий від того рівня, який він демонстрував у ФК "Харків"... Що ви думаєте про це?

- Ми якраз обговорювали це питання в роздягальні. Нам доведеться замислитися, чи залишати Гладкого в команді під час зимової паузи в чемпіонаті. Таке враження, що він зовсім не думає про гру і його думки знаходяться десь далеко. Якщо гравці, які прийшли в "Шахтар", протягом року не доводять, що відповідають рівню цієї команди, то їм треба міняти команду. Шансів у нього було дуже багато, довіри також... Можливо, зараз шанс отримає Фомін, який досить непогано проявив себе останнім часом.

Позначилася відсутність Ілсіньо, який не тренувався в загальній групі останні кілька днів. Ні Жадсон, ні Фернандіньо не показали своїх найкращих якостей. Зараз можна припустити, що якби на полі був Кучер, ми б побачили краще взаєморозуміння центральних захисників, а перехід з оборони в атаку здійснювався нашими гравцями швидше. Сьогодні ж "Динамо" сповна скористалося нашими помилками в обороні. Ви задали питання про Гладкого, а я те ж саме можу сказати і про Іщенко. Микола помилився у матчі з "Тімішоарою" - ми не потрапили в Лігу чемпіонів, помилився сьогодні - програли найважливішу гру чемпіонату. На такому рівні неприпустимі такі дурні помилки.

- Чи можна сказати, що в цьому чемпіонаті у "Шахтаря" з"явився комплекс чужого поля? Адже ви не змогли виграти на виїзді у "Металіста", "Ворскли", "Закарпаття", зараз у "Динамо"...

- Це проблема, яку ми аналізуємо. Однозначно, буду розбиратися, проводити бесіди з гравцями. Не хотілося б, щоб наші гравці концентрували увагу виключно на матчах на міжнародній арені, щоб "засвітитися" і здійснити трансфер до європейського клубу. Хотілося б, щоб вони доводили свій професіоналізм у матчах національного чемпіонату. Якщо в інших матчах ми могли знайти якесь виправдання, то по матчу з "Динамо" ніяких виправдань бути не може. Зазвичай у футболі, особливо в таких матчах, перемагає та команда, яка більше виграє єдиноборств. "Динамо" нас перевершило, тим самим довівши, що більше хотіли перемоги. Проблема, яку ви порушили, дійсно існує.

- Ви не могли не помітити реакцію стадіону на гру Даріо Срни. Скажіть, подібний імідж футболіста, який до того ж є капітаном команди, не ганьбить репутацію "Шахтаря"?

- Не можна сказати, що він падав просто так і корчився від болю. На ньому також було і багато фолів. Ваше питання не дуже відповідає тому, що відбувається на полі. Ми будуємо свою гру в основному через правий фланг, де грає Срна. Він гравець, який виграє свої єдиноборства за рахунок потужності та швидкості. Природно, дуже часто він іде в стики. Іноді це призводить до того, що його дійсно збивають, інколи, можливо, ні. Не можна говорити про те, що нам повинно бути соромно, оскільки він симулянт. У будь-якій грі на ньому дійсно багато фолів. Якщо ви хочете торкнутися епізоду з пенальті, то він був найчистіший - тут не повинно бути жодних суперечок. Можливо, було б краще, щоб цього пенальті не було, і гра склалася б для нас зовсім по-іншому. Але зараз про це говорити складно. У перші хвилини гра нам давалося легко, і ми подумали, що перемога сама прийде до нас у руки. Цього не сталося.

ФК "Динамо"
Зараз ви читаєте новину «"Подумали, що перемога сама прийде до нас у руки" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути