Ексклюзиви
понеділок, 12 липня 2010 15:52

"Це була бійня, але ніяк не футбол" - голландські ЗМІ

"Це була бійня, але ніяк не футбол" - голландські ЗМІ

Більшість світових видань зійшлося на думці, що власне футболу у фінальній грі ЧС-2010 було мало. А які настрої панують серед журналістів з Голландії, уявити не важко.

- Починалося все в наших містах і селах, як велике свято, а закінчилося важким похміллям, - пише видання Trouw. - Це було змагання, боротьба, бійня, але ніяк не футбол. Обидві команди дуже нервували і не в змозі були показати гарну гру.

- Голландія програла і втретє повертається додому з порожніми руками, - сумує Algemeen Dagblad. - Схоже, місія нездійсненна. Хоча команда все одно повертається додому з гордо піднятою головою. Помаранчева казка тривала місяць. За цей час вся країна згуртувалася навколо своєї збірної, у суспільстві панувало єднання і солідарність. Можливо, це і є головне досягнення "помаранчевих".

- Фінал ідеально відповідав тому враженню, яке під час турніру залишала збірної Голландії, відбивав її сильні і слабкі сторони, - підкреслює de Volkskrant. - Приголомшлива взаємовиручка. Витривалість. Чіпкість. Гра на межі, а часом і за межею фолу. Футболісти не церемонилися при виборі засобів на шляху до мети. Такою була Голландія-2010.

- Боролися як леви, але поступилися ... - журиться Telegraaf. - Поразка залишило гіркий осад, оскільки гол Іньєсти виник з нічого.

Німецькі видання не упустили шансу "покусати" учасників фіналу-бійні.

- Фієста від Іньєсти, або восьминіг Пауль знову не помилився! - Кричить заголовок Bild. - Втім, фінал-то вийшов так собі. 12 жовтих карток, одна червона ... Ні, в цьому матчі наша збірна була б зайвою. Вона ж не воювати на поле виходить, а грати у футбол.

- У дуже важкому і напруженому фіналі променем світла став гол Іньєсти, - пише Süddeutsche Zeitung. - Шкода, що команда, яка грала у найкращий футбол на турнірі, в ці хвилини летіла в літаку додому.

За матеріалами Sportbox.ru

Зараз ви читаєте новину «"Це була бійня, але ніяк не футбол" - голландські ЗМІ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути