Ексклюзиви
середа, 24 червня 2009 10:20

"Блекберн" назбирав грошей на Діакате

"Блекберн" назбирав грошей на Діакате

За повідомленням британського видання Daily Mail, англійський "Блекберн" не проти підписати сенегальського захисника київського "Динамо" Папе Діакате.

Видання повідомляє, що на Папе претендують також три італійські клуби - "Аталанта", Сієна" і "Лечче". Нагадаємо, "Блекберн" в міжсезоння продав Роке Санта Круса за 18 мільйонів фунтів в "Манчестера Сіті" і Метта Дербішира в "Олімпіакос " за 3 мільйони, тому грошей на Діакате їм повинно вистачити.

Папе Діакате (фр. Pape Diakhat, 21 червня 1984, Дакар) - сенегальський футболіст, захисник київського "Динамо" і національної збірної Сенегалу. Виріс в невеликому рибальському селищі Уакам, в сім"ї жандарма. Був чотирнадцятою дитиною в сім"ї. У 2001 році переїхав до Франції, де почав грати за "Нансі". Отримав у клубі капітанську пов"язку. Був одним з найкращих захисників французького чемпіонату 2006/2007. Влітку 2007 року був куплений "Динамо" (Київ) за 10 мільйонів євро.

Перший гол за "Динамо" забив головою під час розіграшу штрафного під час матчу в Києві з "Дніпром" 30 листопада 2008. Це була 28-а гра Папе за "Динамо".

На початку 2009 року травмувався в товариській грі з казанським "Рубіном". 16 лютого його колінний суглоб був прооперований в Бельгії. Медики спрогнозували, що після операції йому знадобиться не менше п"яти-шести місяців, перш ніж він зможе грати у футбол на рівні офіційних зустрічей "Динамо".

За матеріалами Турнір, Daily Mail

Зараз ви читаєте новину «"Блекберн" назбирав грошей на Діакате». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути