четвер, 18 березня 2010 09:01

"Барселона" розгромила "Штутгарт", "Бордо" був сильнішим за "Олімпіакос"

"Барселона" розгромила "Штутгарт", "Бордо" був сильнішим за "Олімпіакос"

Іспанська "Барселона" вийшла у чвертьфінал Ліги чемпіонів, здобувши впевнену перемогу над німецьким "Штутгартом". Дубль у складі каталонського клубу на рахунку Ліонеля Мессі, по голу забили Педро Родрігес і Боян Кркіч.

Гості не створили за весь матч жодного небезпечного моменту біля воріт Вальдеса. Натомість каталонці не реалізували як мінімум половину гольових атак.

Нагадаємо, що перша гра завершилась з рахунком 1:1.

Зазначимо, що "Барселона" залишилась єдиною іспанською командою у Лізі чемпіонів 2009/2010. "Реал" та "Севілья" завершили боротьбу на стадії 1/8 фіналу.

В іншому матчі французький "Бордо" вдома переміг грецький "Олімпіакос". На голи Гуркюффа та Шамаха гості знайшли лише один аргумент у вигляді м"яча Мітроглу. Загальний рахунок протистояння - 3:1 на користь "Бордо".

Таким чином "Барселона" та "Бордо" стали останніми клубами, що долучилися до когорти чвертьфіналістів Ліги чемпіонів, котрі з нетерпінням чекають на жеребкування наступних етапів турніру, що відбудеться в п"ятницю, 19 березня у штаб-квартирі УЄФА в швейцарському Ньоні. Жереб Ліги чемпіонів буде кинутий о 13.00 за київським часом. До чвертьфіналу потраплять вісім переможців пар 1/8 фіналу. На цій стадії турніру жеребкування буде проведене наосліп, тобто клуби з однієї національної асоціації можуть зустрітися один з одним. Чвертьфінали традиційно складатимуться з двох поєдинків. Перші зустрічі відбудуться 30 (вівторок) і 31 (середа) березня, а матчі-відповідні - 6 (вівторок) і 7 квітня (середа).

До того моменту команди вже знатимуть, з ким переможці пар зустрінуться у півфіналі. Адже жеребкування цієї стадії також відбудеться 19 березня. Перші півфінали гратимуться через два тижні після чвертьфіналів, а саме 20 (вівторок) і 21 квітня (середа), матчі-відповіді - 27 (вівторок) і 28 (середа) квітня.

Також 19 березня відбудеться додаткове жеребкування, за допомогою якого буде визначено, хто буде номінальним господарем фіналу - переможець першого або другого півфіналу. Нагадаємо, що вирішальний матч відбудеться в суботу, 22 травня, на мадридському стадіоні "Сантьяго Бернабеу" і розпочнеться о 21:45 за київським часом.

Аналогічна процедура буде застосована у відношенні до чвертьфіналів і півфіналів Ліги Європи. Матчі 1/4 фіналу пройдуть 1 і 8 квітня, а 1/2 - 22 і 29 квітня. Фінал відбудеться в середу, 12 травня, в Гамбурзі й розпочнеться о 21.45 за київським часом.

Обидва жеребкування транслюватимуться в прямому ефірі на сайті UEFA.com і телеканалі Eurosport.

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Матчі-відповіді

"Барселона" (Іспанія) - "Штуттгарт" (Німеччина) - 4:0

Барселона: Вальдес, Дані Алвеш, Піке, Пуйоль, Максвелл, Педро, Туре, Бускетс (Ібрагімович, 65), Ін"єста (Кркіч, 88), Мессі, Анрі (Міліто, 80)

Штутгарт: Леманн, Челоцці (Гебхарт, 46), Нідермайєр, Дельпьерр, Молінаро, Треш, Кузманович, Хедіра, Глєб, Какау, Погребняк (Маріка, 72)

Голи

1:0 Леонель Мессі, 14

2:0 Педро Родрігес, 22

3:0 Леонель Мессі, 60

4:0 Боян Кркіч, 88

Перший матч: 1:1

"Бордо" (Франція) - "Олімпіакос" (Греція) - 2:1

"Бордо": Каррассо, Шальме, Сиани, Сане, Тремулинас, Диарра, Гуркюфф, Менегаццо, Плашил, Вендел, Шамах.

"Олимпиакос": Нікополідіс, Торосидіс, Мельберг, Пападопулос, Браво, Мареска, Столтидіс (Ледесма, 80), Заири (Митроглу , 63), Луа-Луа, Датоло, Дербишир.

Голи:

1:0 - Гуркюфф, 5

1:1 - Мітроглу, 65

2:1 - Шамах, 88

Перший матч: 1:0

За матеріалами ТСН, УЕФА, turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" розгромила "Штутгарт", "Бордо" був сильнішим за "Олімпіакос"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути