Ексклюзиви
понеділок, 09 квітня 2007 14:41

"Арсенал" не віддає гроші за Глеба і сильно ризикує

Білоруська федерація футболу вимагає від ФІФА зняти з лондонського "Арсеналу" очки в чемпіонаті Англії. Лондонці два роки відмовляються платити школі, що виростила Олександра Глеба, 26 років, покладену в подібних випадках компенсацію, повідомляє www.euro-football.ru.

Тяжба між білорусами і знаменитим британським клубом тягнеться не перший рік. З німецького "Штутгарту" в лондонський "Арсенал" Глеб перейшов ще влітку 2005 року. Відповідно до механізму солідарності, прийнятого Міжнародною федерацією футболу (ФІФА), рівно п"ять відсотків від суми трансферу Глеба з німецького в британський клуб, який, за неофіційними даними, склав 18 мільйонів євро, належать мінській СДЮШОР "Динамо". Тобто білоруси можуть розраховувати на суму в 900 тисяч євро, яку не поспішає віддавати "Арсенал".

Наразі, "Арсенал" в турнірній таблиці чемпіонату Англії займає четверте місце, маючи в своєму активі 55 очок після 31 туру. Якщо ФІФА прислухається до вимог Федерації футболу Білорусі і зніме з "канонірів" певну кількість очок, то це може призвести до того, що лондонський клуб не потрапить наступного сезону в Лігу чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Арсенал" не віддає гроші за Глеба і сильно ризикує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути