субота, 16 лютого 2008 11:00

"Я не чув, щоб уболівальники казали, що погано граю або не повністю викладаюся на полі"

"Я не чув, щоб уболівальники казали, що погано граю або не повністю викладаюся на полі"
Форвард збірної України і "Ліверпуля" Андрій Воронін розповів про відновлення після травми та інші події.

- Андрій, як йде відновлення?

- Зараз відчуваю себе набагато краще. Невелика опухлість поки є, тому ходжу в лангеті. Останній тиждень працював на велосипеді, плавав в басейні, а в середу, думаю, приступлю до бігових вправ. Якщо все буде нормально, можливо, через днів 10-14 приєднаюся до загальної групи.

- Матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів "Ліверпуль" - "Інтер" дивитиметеся з трибуни?

- Напевно. Не люблю такі відчуття. На полі легше, адже в грі не відвідують думки, що міг би допомогти, а не в змозі. Подібне переживав на чемпіонаті світу в Німеччині, коли, отримавши травму, дивився з трибуни зустріч зі збірною Італії. Але нічого, не втрачаю надії. Сподіваюся, скоро знову буду затребуваний клубом і збірною.

- Після останнього матчу з "Челсі" капітан "Ліверпуля" Стівен Джеррард заявив, що прогрес вашої команди порівняно з останніми іграми наявний. Що ви думаєте з цього приводу?

- Чесно кажучи, зустрічі я не бачив. "Ліверпуль" грав в Лондоні, а я в цей період знаходився у іншому місці. Одні кажуть, що наша команда зіграла добре, інші - що були прекрасні моменти, могли забити і виграти. На сьогодні ми, на жаль, через низку нічиїх втратили в чемпіонаті багато очок і йдемо п"ятими. Мову про золоті медалі напевно в цьому сезоні вести вже не доведеться. Зачепитися б за 4-е місце, щоб наступного року грати в Лізі чемпіонів. Але ми ще поборемося за Кубок чемпіонів і за Кубок Англії.

- Які у вас стосунки з тренером "Ліверпуля" Рафаелем Бенітесом?

- Рівні. Він інтелігентний, в пресі про футболістів особливо не розповсюджується. Негативної оцінки взагалі не почуєш. Він викликав мене до себе двічі, коли я не потрапляв в склад. Все обговорили, і, думаю, від цих бесід у нас обох залишилися позитивні емоції. Спортсменові, особливо, якщо він травмований або, скажімо, на нього тисне громадськість, важливо відчувати тренерську підтримку.

- А відчуваєте, як міняється ставлення до вас місцевих уболівальників?

- Вони тут знають всіх гравців в обличчя. Буває, йдеш по місту або сидиш в ресторані, підходять, просять автограф або сфотографуватися. Трішки напружує, але що поробиш. Я не чув, щоб вболівальники відзивалися про мене негативно, дорікали, що погано граю або не повністю викладаюся на полі. У пресі теж не зустрічав різких виразів, ніхто не говорив, що, наприклад, купивши мене, клуб зробив помилку.

- Андрій, перед матчем збірної України з Кіпром Олексій Михайличенко з вами зв"язувався?

- Перший раз ми розмовляли з тренером національної команди до того, як я отримав травму. Тоді навіть квитки на виліт в збірну вже замовив. Потім ми з Олексієм Олександровичем спілкувалися, коли проходив турнір в Ізраїлі - через 2-3 дні після того, як я отримав травму і був відомий діагноз. Приємно, коли тренер дзвонить і підтримує травмованого гравця. Тим паче, що цей фахівець тільки приступив до роботи в національній команді.
Сам матч з Кіпром я не дивився, але багато чув і читав про нього. З ким би збірна не грала, думки громадськості завжди розходяться. Хлопці зараз на стадії підготовки, це був перший матч, і ще все попереду. Важливо самим вміти об"єктивно себе оцінювати: добре зіграли - означає добре, а погано - означає погано. Це важливо для вирішення серйозних завдань. До старту у відборі до чемпіонату світу час ще є. Сподіваюся, підійдемо до нього з відмінним настроєм. І з новими ідеями, які, як правило, з новим тренером йдуть потоком.

- Для адаптації в новому клубі важливо знати мову, якою спілкуються футболісти. Проблем зі спілкуванням англійською немає?

- Тут без проблем. З кожним днем все краще розумію англійську - до мене двічі на тиждень приходить викладач. Він, втім, дає базу, а практикуюся, коли приходжу на стадіон, розмовляю з футболістами, людьми, які працюють в клубі. Чи знайшов я тут нових друзів? У мене хороші стосунки з Йоссі Бенаюном, нашими іспаномовними футболістами, які, в основному, спілкуються між собою. Нормально контактую зі всіма хлопцями. Це, звичайно, не збірна, де всі один одного розуміють з півслова, але у нас в команді склалися адекватні клубні стосунки. Ось недавно, наприклад, "Ліверпуль" підписав контракт зі словацьким захисником Мартіном Шкртелом. Так з ним ми можемо поговорити і російською.

- Андрій, вашому синочку вже три місяці. Їм з дружиною комфортно в Англії?

- Зараз дружина в Україні, скоро повинна повернутися сюди. Їй тут важкувато - друзів-знайомих немає, я постійно в роз"їздах, на зборах. Якщо випадають вихідні в "Ліверпулі", збирається національна команда, і я виїжджаю то на 10 днів, то на 12. Тому, звичайно, Юлі складно. Тим більше з маленькою дитиною на руках. Але вона прагне адаптуватися.

- Клуб не допомагає вирішувати побутові проблеми?

- Допомагає. Якщо, не дай Бог, якісь проблеми зі здоров"ям або ще щось, буквально по одному дзвінку все вирішується: поїдуть, відвезуть і все зроблять. Вже перевірено.

- Адаптація в Англії пройшла без казусів?

- Був один. Мені клуб півроку винаймав квартиру. Дитина тоді ще не народилася, і ми з Юлею вирішили, що нам треба орендувати будинок. Хотіли в"їхати туди до нового року і рішуче почали проглядати варіанти. Дуже довго нам обіцяли-говорили-показували - нічого не подобалося. Потім все ж таки знайшли відповідний варіант, домовилися з господарями, і в останню мить, коли треба вже було переїздити, вони нам відмовили. Потім знову погодилися. Ми замовили меблі, я під цей будинок купив більярдний стіл. Зрештою нам це житло не дали. Довелося понервувати, тому що на руках вже була тритижнева дитина. Але все таки знайшли будинок і встигли в"їхати туди до нового року.

- У вас в Англії вільного часу більше, ніж в Німеччині?

- На жаль, рази в два менше. Тому і вийти кудись, подивитися, чим живе місто, особливо не виходить. Зараз збираюся купити нове авто, тому що моя дводверна машина для маленької дитини, зі всіма колясками і сумками, не підходить.

Новая

Зараз ви читаєте новину «"Я не чув, щоб уболівальники казали, що погано граю або не повністю викладаюся на полі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути