Ексклюзиви
вівторок, 10 травня 2011 18:41

П'ятьох грузинських футболістів довічно дискваліфікували за "договорняки"

П'ятьох грузинських футболістів довічно дискваліфікували за "договорняки"

П'ятеро грузинських футболістів, що грали у вищій лізі країни, довічно дискваліфіковані. Відповідне рішення, як повідомляє "Грузія Online", прийняв виконком Федерації футболу Грузії. Гравці покарані за організацію договірних матчів.

Як повідомлялося раніше, в махінаціях були викриті гравці трьох клубів - "Самтредіа", "Байя" і "Віт Джорджія". За інформацією МВС Грузії, футболісти перебували в змові з організаторами нелегального тоталізатора. Вони заздалегідь домовлялися про рахунок, при цьому винагорода футболістів становила по 12-15 тисяч доларів за гру.

Повідомлялося, що при плануванні договірних матчів обмовлялося навіть число кутових і замін, які передбачалося зробити в ході гри.

У справі про "продані ігри" були затримані п'ятеро футболістів: Спартак Гогія і Кахабер Кіртадзе з "Самтредіа", Роїн Оніані і Леван Віртагава з "Байї" і Гіга Бечвая з "Віт Джорджії". Згадані Гогія і Оніані були капітанами своїх команд.

Через деякий час затриманих звільнили. Щоправда, продовжити грати за свої команди вони не змогли: всі п'ятеро були вигнані з клубів.

Питання про додаткове покарання футболістів було вирішено 10 квітня на засіданні виконкому ФФГ. Думки присутніх розділилися: деякі вважали достатнім дискваліфікувати гравців, які провинилися, на п'ять років. Однак більшість проголосувала за довічну дискваліфікацію.

Зараз ви читаєте новину «П'ятьох грузинських футболістів довічно дискваліфікували за "договорняки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути