середа, 08 червня 2011 12:34

"Пульс, тиск і нервова система в повному порядку" - Григорій Суркіс

"Пульс, тиск і нервова система в повному порядку" - Григорій Суркіс

Є всі підстави вважати, що 8 червня 2012 року разом з УЄФА Україна гідно зустріне свято європейського футболу - Євро-2012, вважає президент Федерації футболу України (ФФУ) Григорій Суркіс.

В інтерв'ю виданню "Спорт-Экспресс в Украине" президент ФФУ зазначив, що за рік до турніру всі суб'єкти, залучені до процесу підготовки до Євро-2012, чітко синхронізували роботу і демонструють приклад злагодженої командної гри.

"Чинна модель управлінської вертикалі, на чолі якої стоїть глава держави Віктор Янукович, на ділі показала свою ефективність. Тому і результати діяльності профільного урядового менеджера з питань інфраструктури, віце-прем'єра Бориса Колеснікова дійсно вражають. Це дає всі підстави вважати, що 8 червня 2012 року разом з УЄФА Україна гідно зустріне свято європейського футболу", - сказав він.

Президент ФФУ зазначили, що в кулуарах недавнього конгресу ФІФА він детально обговорював з президентом УЄФА Мішелем Платіні поточний стан справ з підготовкою до турніру.

"Президент був діловим, упевненим і спокійним", - сказав Григорій Суркіс, зазначивши, що продовження цього предметної розмови у більш розширеному форматі - наглядової ради УЄФА - відбудеться вже 15 червня.

"Щиро сподіваюся, що до цього часу кожен з моїх колег - членів офіційної української делегації - зуміє знайти достатню кількість вагомих аргументів, щоб сьогоднішній оптимістичний настрій глави УЄФА не залишав його аж до фінального свистка чемпіонату Європи, який через рік з невеликим урочисто пролунає на НСК "Олімпійський", - сказав президент ФФУ.

При цьому він зазначив, що за рік до початку турніру відчуває передчуття великого свята.

"Або ви хочете знати, чи присутній в мене при цьому мандраж? Відповідаю: пульс, тиск і нервова система в повному порядку, розум - холодний, коліна не тремтять", - сказав Григорій Суркіс.

Крім цього він зазначив, що підготовка до турніру повинна бути в радість: "Приймаюча турнір сторона не повинна посміхатися крізь зуби. Це - гримаса. Поки в більшості випадків, на жаль, доводиться спостерігати саме такі маски на обличчях наших співвітчизників, причому навіть у тих містах, де відбудуться матчі чемпіонату".

Президент ФФУ сподівається, що 8 червня 2012-го "вся Європа побачить наші справжні обличчя - відкриті, щасливі і привітні".

"Потрібно вміти радіти, готуючись до прийому гостей у своєму будинку, а не проклинати про себе генеральне прибирання і сам привід її проведення", - сказав він.

При цьому Григорій Суркіс вважає, що передвиборча кампанія в 2012 році у зв'язку з парламентськими виборами ніякої небезпеки для турніру не несе.

"Сподіваюся, що всі без винятку учасники майбутніх парламентських виборів осені 2012 року люди відповідальні, а значить, будуть керуватися логікою, притаманною патріотам своєї країни", - сказав він.

Григорій Михайлович також зазначив, що Місцевий організаційний комітет (МОК) Euro-2012 України як підрозділ ФФУ/УЄФА зараз спільно з УЄФА та місцевою українською владою виконує планування роботи фан-зон для уболівальників, активно реалізує єдину україно-польську концепцію волонтерського проекту.

За сприяння УЄФА та МОК приймаючі міста, власне, і розробили, а потім запровадили організаційну структуру підготовки і проведення фінального турніру, сказав президент ФФУ.

Зараз ви читаєте новину «"Пульс, тиск і нервова система в повному порядку" - Григорій Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути